keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Turun Sanomien kysely

Turun Sanomissa julkaistiin tänään uusille valtuutetuille tehdyn kyselyn vastauksia.
Linkki 1, (hankkeet jotka tulee / ei tule toteuttaa seuraavan valtuustokauden aikana)
Linkki 2, (yhteistyö muiden poliittisten ryhmien kanssa)
Linkki 3 (poliittinen esikuva)

Tässä vielä kysymykset, sekä omat vastaukseni kokonaisuudessaan:

1. Mikä hanke Turussa on ehdottomasti toteutettava seuraavan valtuustokauden aikana?

- Palloiluhallihanke. Turkuun tarvitaan kiireellisesti palloiluhalli, ja sen tulisi olla rakentamisen ykköshanke. Toimivan ja riittävän palloiluhallin puuttuminen kaupungista näkyy usean lajin harrastajamäärissä, sekä toiminnan laadussa. Kunnollisten palloilutilojen puute vaikeuttaa paitsi monen lajin liigatason toimintaa, myös lasten ja nuorten harrastamista.

- Reilu Turku - hanke pitäisi saada päätökseen. Kestävän kehityksen edistäminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen kuuluu kaikkeen kunnalliseen päätöksentekoon.


2. Mitä hanketta ei missään tapauksessa tule toteuttaa Turussa seuraavan valtuustokauden aikana?

- Kouluverkon radikaalia karsimista: koulu- ja lukioverkkoa tulee karsia maltillisesti ja harkiten. Alimpien luokkien opetusta tulee olla tarjolla lähellä lapsiperheitä.

- Musiikki- ja kongressitalon rakentaminen. Ymmärtääkseni musiikki- tai kongressitoiminta eivät ole Turun matkailuvaltteja siinä määrin, että musiikki- ja kongressitalon rakentaminen olisi etenkään nykyisessä taloudellisessa tilanteessa järkevää. Kannatan voimakkaasti kulttuurin tukemista ja toiminnan kehittämistä, mutta tämän rakennushankkeen aika ei ole vielä.


3. Minkä poliittisen ryhmittymän kanssa olet valmis yhteistyöhönvaltuustossa, minkä kanssa et?

- Toivon tulevalta valtuustokaudelta aikaisempaa tiiviimpää ja monimuotoisempaa yhteistyötä eri poliittisten ryhmien välille. Erityisellä mielenkiinnolla ja innostuksella lähden yhteistyöhön vihreiden kanssa. Lähtökohtaisesti olen valmis yhteistyöhön kaikkien ryhmien kanssa,mutta epäilen vahvasti että Vasemmistoliiton ja SKS:n kanssa mielipiteet menevät eniten ristiin.


4. Kuka on poliittinen esikuvasi?

- Olen seurannut mielenkiinnolla Alexander Stubbin nousua ja työskentelyä Euroopan Parlamentissa ja nyt ulkoministerinä. Alex on nuori, älykäs , osaava ja innostunut ammattilainen, jonka nykyaikaista ja liberaalia politiikkaa ihailen. Kunnioitan myös paljon älykästä Sauli Niinistöä, toivon kovasti hänen lähtevän ehdolle presidentinvaaleihin.

Ei kommentteja: