keskiviikko 4. elokuuta 2010

Mukana World Visionin vesijuoksu-hankkeessaOsallistuin heinäkuun puolessavälissä World Visionin vesijuoksuhankkeeseen. Kyse on tempauksesta, jolla kerätään varoja puhtaan veden saamiseksi Sri Lankaan. Vesikanisisteria voi kuljettaa kuka tahansa R-kioskista toiseen. Jokaisesta uudesta R-kioskista kilahtaa 100 euroa puhtaan veden saamiseksi Kalpitiyaan. Kanisterien matkaa voi seurata tempauksen facebook-ryhmässä ja kuka tahansa voi kuljettaa kanisterin uudelle ärrälle. Helppo tapa auttaa melko merkittävälläkin summalla. Samalla pääsee kokeilemaan, miltä painavan vesikanisterin kantaminen tuntuu. Monelle touhu on elinehto ja osa arkipäivää. Monesti vedenhakureissut ovat osa lasten kotitöitä. Voin sanoa että raskasta puuhaa... ja kaikki se aika on leikeistä ja koulunkäynnistä pois.
(kuvalinkki)
(kuvalinkki)

Lisätietoja: http://www.worldvision.fi/vesijuoksuTässä vielä lehdistöpuffi:


Kutsu - Vesijuoksu-tempaus saapuu Turkuun - kaupunginvaltuutettu kanisterin kahvaanHyvät Turun seudun toimitukset,  

kehitysyhteistyöhön liittyvät asiat ja ihmisten halu auttaa ovat olleet esillä. Tästä syystä ajattelimme, että seuraava haastattelumahdollisuus saattaisi kiinnostaa teitä. 

Suomen World Visionin ja R-kioskin yhteistyössä järjestämä Vesijuoksu-tempaus, jonka avulla kerätään varoja kuivuudesta kärsivän Sri Lankan Kalpitiyan vesitilanteen parantamiseksi, saapuu kovasti odotettuna Uudestakaupungista Turkuun lauantaina 17. heinäkuuta. Turussa vesikanisterin kahvaan tarttuu Turun kaupunginvaltuuston jäsen ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sutela. Valtuutetun Vesijuoksu alkaa 17.7. klo 19:50 Turun linja-autoasemalta, kun Uudestakaupungista lähtenyt bussi on saattanut Vesijuoksu-kanisterin paikan päälle. Linja-autoasemalta Sutela suuntaa kanisterin kera Turun Eerikinkatu 4:n R-kioskille. 

Kiikuttamalla vesikanisterin R-kioskille kaupunginvaltuutettu Sutela kartuttaa kalpitiyalaislasten vesitiliä 100 eurolla ja rahoittaa näin osaltaan ympäristöystävällistä tuuli- ja aurinkovoimalla toimivaa vedenpumppaus- ja puhdistuslaitosta Kalpitiyassa sijaitsevaan Minniyan kylään. Vesijuoksussa kuka tahansa vapaaehtoinen voi kantaa kanisterin R-kioskilta toiselle ja antaa oman panoksensa Kalpitiyan lasten vesitilanteen parantamiseksi. R-kioski lahjoittaa jokaisesta uudesta R-kioskista, jossa kanisteri vierailee, 100 euroa Kalpitiyaan. 

Kaupunginvaltuutettu Saara-Sofia Sutelan lisäksi Turussa on paikalla myös Suomen World Visionin kehitysyhteistyöasiantuntija Juha Valta. Juha on mielellään käytettävissä taustatietoja ja haastatteluja varten lauantai-illan lisäksi myös sunnuntaina. Halutessanne voitte olla suoraan yhteydessä Juhaan (puh. 040 722 9344). 

Vesijuoksu-info
  • Ympäri Suomea tänä kesänä kiertävän Vesijuoksu-tempauksen tavoitteena on kerätä varoja puhtaan juomaveden turvaamiseksi lapsille kuivuudesta kärsivään Sri Lankan Kalpitiyaan. Varoilla rahoitetaan muun muassa ympäristöystävällistä, tuuli- ja aurinkovoimalla toimivaa vedenpumppaus- ja puhdistuslaitosta Minniyan kylään.
  • R-kioski lahjoittaa jokaisesta uudesta R-kioskista, jossa kanisteri vierailee, 100 euroa Kalpitiyaan vesiongelman ratkaisemiseksi.
  • Vesijuoksuun voi osallistua kuka tahansa ja kuljettaa vesikanisterin R-kioskilta toiselle lihasvoimin: kävellen, juosten, polkupyörällä – vain mielikuvitus on rajana. Pitemmissä siirtymissä voi käyttää apuna myös julkisia kulkuvälineitä.
  • Suomea kiertää viisi Vesijuoksu-kanisteria, jotka ovat tähän mennessä kulkeneet jo yli 1 200 kilometrin matkan ja käyneet noin 80 R-kioskilla.
  • Kanistereiden kulkemia reittejä, kuvia ja tunnelmia voi seurata Facebookissa www.facebook.com/vesijuoksu.
  • Lisätietoja Vesijuoksusta www.worldvision.fi/vesijuoksu.Edit. 4.8. Sorry ääniklippi ei toimi, koitetaan korjata. Kyseessä siis haastattelu Radio Novan Keidas-ohjelmassa 24.7.

Ei kommentteja: