torstai 9. huhtikuuta 2009

Liikuntapaikkoja ja edustajistovaaleja

Terveisiä tällä kertaa Turusta! Meillä on lukulomaa luennoista, joten tulin pääsiäisen viettoon Suomeen. Aika ei ole tullut pitkäksi kun päivät ovat vierähtäneet mukavasti kokoustellessa: joka päivälle on riittänyt yksi tai useampi kokous. Mutta tänään aloitan pääsiäisloman! Suunnitelmissa on ainakin mökkeilyä ja kevään esimmäiset veneilyt.

Maanantaina kävimme liikuntalautakunnan kanssa tutustumassa turkulaisiin liikuntapaikkoihin. Kolmituntisen kierroksen aikana ehdimme piipahtaa Lintulassa, Impivaarassa (jalkapallohalli, jäähalli, uimahalli ja itselleni uusi tuttavuus: jousiammuntarata), Alfan eri tiloissa (telinevoimistelu, paini, pöytätennis, nyrkkeily, painonnosto, kamppailu- ja budolajit), Caribiassa ja Ispoisten uimarannan uudella saunalla.

Turussa on kyllä hienoja liikuntapaikkoja ja kerrassaan hienoa toimintaa! Oli mukava päästä seuraamaan seuroja tositoimissa. Liikkujamäärät ko. paikoilla ovat suuret. Esimerkiksi Lintulan melko pienessä tilassa liikkuu vuositasolla n. 50 000 henkeä, joista lähes 100 prosenttia on lapsia ja nuoria. Se on hyvä pitää mielessä, kun voimistelulle ja sirkukselle joudutaan viiden vuoden sisällä etsimään uudet tilat Lintulan siirtyessä uuden omistajan käyttöön. Alfassa liikkujamäärät taas nousevat yli 260 000 kävijään vuodessa, kun salibandycenterin kävijät lasketaan mukaan. Monet paikat kaipaisivat pientä remppaa, mutta pääsääntöisesti liikuntapaikat ovat mielestäni hyvässä tai vähintäänkin kohtuullisessa kunnossa. Erityisen vaikuttunut olin budo- ja kamppailulajien tiloista. Liekö lajeille ominaisen kulttuurin ansiota, vai minkä, mutta tilat olivat kerrassaan täydellisen siistit ja puhtaat!

Tiistaina kokoonnuimme lautakunnan kokoukseen. Pitkän listan merkittävimmät kohdat taisivat olla liikuntatoimen rakennusinvestointiehdotukset tuleville vuosille, sekä seurojen tämän vuoden toiminta-avustukset. Toki myös säästötavoitteet ja lisätalousarvion edellyttämät muutokset puhututtivat. Rakennusinvestointeihin liittyen muuten tuntuu etenkin palloiluhallin kiinnostavan ja hyvä niin. Esitimme, että kaupungin johto nimeäsi toimikunnan selvittämään palloiluhallin rahoitus- ja sijoitusvaihtoehtoja. Toivottavasti asia etenee vielä tämän vuoden aikana! Pääsin antamaan kommentit aiheesta myös Turku TV:lle ja Turun Sanomille. TS:n juttu asiasta täällä.


Maanantaina ja tiistaina käytiin sitten ne TYY:n ja TuKY:n yhteiset edustajistovaalit. Kävi niin, että tulin valituksi edustajistoon! Kokoomus valitettavasti menetti yhden paikan, joten tulemme aloittamaan edarikauden syksyllä kahden kokoomusedaattorin voimin. Tarkat tulokset löytyvät esimerkiksi täältä.

Erityistä edarivaaleissa on sitoutumattomien ainejärjestöjen ylivertaisuus. Poliittiset ryhmät ovat näissä vaaleissa yllättävänkin selvästi alakynnessä opiskelijoiden antaessa äänensä luontevasti oman opiskelualansa järjestölle ilman puoluepoliittista mandaattia. Olin itse ainoa TuKY listan ulkopuolelta läpi päässyt Turun Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan jäsen. Juurikin sitoutumattomien ryhmien erinomaisista tuloksista johtuen Kokoomus varmastikin menetti sen yhden paikan. Huomionarvoista on myös kokoomuslistan tasaisuus. Listallamme oli paljon ehdokkaita, jotka saivat yli 10, mutta alle 14 ääntä. Listamme tasaisuus taas johti siihen, että tulin valituksi edustajistoon kaikkein pienimmällä äänimäärällä: 14 ääntä. Se on jo lähes hassua. :) Kuka sanoi, ettei yhdellä äänellä olisi merkitystä? Kiitos kaikille äänestäjille!

Ja kiitos ylipäänsä kaikille, jotka äänestivät edustajistovaaleissa! Äänestysprosentti oli 33%, Kauppakorkeassa hieman keskiarvon yli lähes 38%.

Ei kommentteja: