lauantai 28. maaliskuuta 2009

Earth Hour tänään: paina katkaisijaa 20.30

Tänään sammutetaan valot tunniksi puoli yhdeksältä illalla, silloin on Earth Hour. Kyse on WWF:n organisoimasta kansainvälisestä tapahtumasta, jonka tarkoituksena on viestiä ilmastonmuutoksesta. Tapahtuma on vuosien saatossa kasvanut aika lailla ja tänä vuonna mukana on varmasti ennätysmäärä ihmisiä ja yhteistöjä ympäri maailman. Suomesta mukana on yli 100 kaupunkia ja kuntaa, mukaanlukien Turku.

Ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta vuosi 2009 onkin erityisasemassa. YK:n ilmastoneuvottelut kun huipentuvat huippukokoukseen joulukuussa Kööpenhaminassa.

Kaikkihan me ymmärrämme, ettei maailmaa pelasteta sammuttamalla valot tunniksi. Kyse onkin enemmän symboliikasta; Earth Hour ei ratkaise ilmastonmuutosta (tietenkään), mutta ehkä se auttaa ihmisiä kiinnittämään huomiota tärkeään asiaan. Tässä ei ole nyt kyse energian säästämisestä, vaan yhteisen huolen osoittamisesta.

Valot siis pois ja kynttilät palaamaan kello 20.30-21.30 paikallista aikaa. Var med och släck ljuset en timme för klimatet.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Istuin juuri tämän tunnin hyvässä seurassa:) ja pimeässä:)Kun liikut kävellen kokouksesta kokoukseen niin saat näköjään erittäin paljon liikuntaa:) Pienillä askelilla iso puro-syksyllä puolimaratonille.
Nähdään kekkereillä.

Saara-Sofia Sirén (o.s. Sutela) kirjoitti...

Minäkin istuin pimeässä hyvästä seurasta ja kynttilänvalosta nauttien. :)

Näin kauniilla ilmoilla kokouksiin käveleekin oikein mielellään, siinä sitä hyötyliikuntaa tosiaan tulee. Kiitos kommentista ja aurinkoisia kevätpäiviä!

Ulla kirjoitti...

Hyvä Saara, jee!!Saara presidentiksi!!
T.kampanjapäällikkösi :P

Saara-Sofia Sirén (o.s. Sutela) kirjoitti...

Jee, hassu! :D