torstai 6. toukokuuta 2010

Painorauhaa!

Tänään vietetään kansainvälistä Älä laihduta -päivää (International No Diet Day). Päivän tarkoituksena on herätellä hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Ainainen laihduttaminen ei ole hyväksi kenellekään, jokaisen tulisi voida arvostaa omaa kehoaan omankokoisena.

Kulttuurimme on valitettavan laihdutuskeskeinen. Terveelliset elämäntavat ja itsestään huoltapitäminen ovat hyviä ja toivottavia asioita, mutta laihdutus ei edes ole hyvää painonhallintaa. Hyvä olo lähtee siitä että hyväksyy itsensä, oppii suhtautumaan ruokaan terveesti ja omaksuu liikunnan luonnolliseksi, iloiseksi osaksi arkea.

Minulla on ilo julistaa tänään päivän kunniaksi Painorauha. Painorauhanjulistus tapahtuu Älä laihduta -seminaarin aluksi tänään 6.5. klo 17.00 Nuorisokeskus Vimmassa (Turku). Itse seminaarissa on erittäin mielenkiintoinen ohjelma, tervetuloa seuraamaan! Seminaari on maksuton.

17.00–17.15 SEMINAARIN AVAUS, ”JULISTAMME PAINORAUHAN”
Susanna Raitamäki, Lounais-Suomen Syömishäiriöperheet ry
Saara-Sofia Sutela, Suomen Syömishäiriöliitto - SYLI ry:n puheenjohtaja
17.15–18.00 ”LAIHDUTUS EI TOIMI”, Mia Ruohomäki, Life Coach
”Laihdutus ei ole kivaa, se ei toimi, eikä kannata. Kun tavoite on olla onnellinen, voida hyvin ja terveemmin takuuvarmasti voit onnistua ainoastaan laihduttamatta.”

18.15–19.00 “OVATKO RUUMIIN KOKONORMIT HYVÄKSI KENELLEKÄÄN?”, Hannele Harjunen, lihavuustutkija, Jyväskylän yliopisto
"Ruumiin kokoa ja muotoa säätelevät monet normit. Miksi etenkin
naisruumista määrittävät kokonormit ovat niin ahtaat ja ketä tämä
hyödyttää. Entä miten kokonormeja voisi purkaa?"

19.00–19.45 ”ROCK MODELS – AITO PERSOONA TEKEE MALLIN”
Satu Haveri, Suomen ensimmäisen rockmallitoimiston perustaja
”Usein mallimaailmaa syytetään vääristyneiden ulkonäköihanteiden pönkittämisestä. Rock Models haluaa olla erilainen mallitoimisto, joka ei ihannoi langanlaihoja ja pitkiä malleja vaan rohkeita ja aitoja persoonia, joilla on terve itsetunto.”

Keskustelua, seminaari loppuu klo 20.

Ei kommentteja: