keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Onko jo tosiaan joulukuu?

Joulukuu alkoi eikä lumesta ole enää tietoakaan. Sateinen, harmaa, märkä ja masentava ilma väsyttää. Lumi valaisi ja piristi mukavasti, toivottavasti ilmat nyt kylmenisivät sen verrat että sade tulisi taivaalta lumena. Olen itse vielä ihan viime vuosiin asti tottunut viettämään joululomat vanhempieni kotiseuduilla Oulussa. Siellä lunta on aina ollut takuuvarmasti, joten turkulaiseen mustaan jouluun olen joutunut totuttautumaan vasta hiljattain.

Lumen puutteessa täytyy lähenevää joulutunnelmaa hakea muualta. Eilen osallistuin tämän vuoden ensimmäiseen joulukonserttiin Svenska Teaterissa kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen kutsumana. "Santa Claus´ Christmas Concert” on osa Turun joulukaupunki- ja kulttuuripääkaupunkihankkeita. Konsertti taltioitiin ja se esitetään YLE:n TV2-kanavalla jouluaattona. Yhteistyöllä tuotetusta konsertista on tarkoitus tehdä joka jouluinen perinne. Tämän vuotinen konserttitaltiointi myydään ulkomaille ja tavoitteena on että se saisi ensi vuonna jopa 200 miljoonaa katsojaa! Lisätietoja konsertti-hankkeesta täältä.

Konsertti koostui pääosin tutuista joululauluista. Kylmät väreet menivät Turun tuomiokirkon poikakuoro CCI:n laulaessa biisejä, joita itsekin olen niin monena jouluna kirkkokonserteissa ja ties missä esiintymiskeikoilla musiikkiluokka-aikoinani kuorossa laulanut. Voi niitä muistoja.

Viime viikonloppu hurahti Svoli-viikonvaihteessa Tampereella. Uusi Svoli 2010-hanke starttasi seminaarilla, jossa kartoitettiin seurojen kehitystarpeita. Itse olen mukana hankkeessa johtoryhmän jäsenenä. Lauantai-iltana seurasin Tampere-talon katsomossa hienoa gaala-näytöstä, jonka jälkeen varsinaisessa gaalatilaisuudessa oli vuorossa palkitsemisia ja illallinen. Sunnuntaina hallituksen kokouksessa mm. vahvistimme valiokunta-, työryhmä- ja muita luottamuspaikkavalintoja valtakunnallisesti. Iltapäivällä syyskokous hyväksyi hallituksen sääntömuutosehdotuksen, sekä ehdollepanotoimikunnan ehdotuksen hallituksen jäsenistä sellaisenaan. Hallituksen kokoonpano säilyy vielä ensi vuoden muuttumattomana: kaikki erovuorossa olevat valittiin yksimielisesti uudestaan. Itse olen erovuorossa vasta ensi vuonna, mutta toki toivon että omalle hallituspestillenikin tulee silloin jatkoa. Kaksi vuotta on niin lyhyt aika näissä hommissa. Ensi vuoden tulen joka tapauksessa toimimaan paitsi hallituksen jäsenenä, myös nuorten voimistelun työryhmän puheenjohtajana. Itselleni oikein mieluisa ja luonteva paikka.

Koko viikonloppu sujui sikäli haikeissa merkeissä, että päivät olivat Svolin pääsihteerinä 9 vuotta toimineen Maija Innasen viimeiset työpäivät. Maijan siirtyessä Stadion-säätiön toimitusjohtajaksi, Svolin pääsihteerinä aloittaa 1.1.2009 Paralympiakomitean pääsihteeri Maria Laakso. Maija jättää isot saappaat täytettäväksi ja häntä tulee ikävä. Maria on kuitenkin varmasti hyvä ja oikea valinta niitä saappaita täyttämään.

Pari viikonloppua sitten olin pitkästä aikaa seuramme puolesta valvomassa toimintaa Lasten liikunnan ihmemaassa. Ihmemaa-toiminta on kyllä kaupungin tarjoamaa liikuntatoimintaa ihan parhaimmillaan, kyseessä on kerrassaa upea juttu. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät sunnuntai-iltapäivisin vanhempiensa kanssa liikkumaan ja kokeilemaan erilaisia liikuntavälineitä eri puolilla kaupunkia ihan ilmaiseksi. Toiminta ei ole ohjattua, mutta seurat pyörittävät ja valvovat toimintaa kouluilla. Lapsilla tulee olla huoltaja mukana, joten Ihmemaassa näkyy paljon kokonaisia perheitä viettämässä sunnuntaipäivää yhdessä liikunnan merkeissä.

Valtuustotyön tiimoilta ei kuulu vielä hirveästi mitään. Lautakunta- ym. luottamuspaikat pitäisi olla selvillä vielä tämän vuoden puolella, joten mielenkiintoisia aikoja elämme kuitenkin sikäli. Olen osallistunut pariin valtuustoryhmän kokoukseen ja maanantaina kävin myös seuraamassa lehtereillä valtuuston (20 minuuttia kestänyttä!) kokousta. Kolme edeltävää torstaita on kulunut uusien valtuutettujen koulutustilaisuuksissa, joissa on käyty läpi päätöksenteon eri osa-alueita ja taustatietoja. Sen verran moni asia vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että omia lautakunta- ja luottamuspaikkatoivomuksia on ollut melko vaikea esittää...

Ei kommentteja: