perjantai 5. joulukuuta 2008

Rauha maassa

Syksyllä on ihana fiilistellä luonnon värien vaihtumista. Käpertyä viltin alle teemukin kanssa. Lukea hyvää kirjaa. Rentoutua ja rahoittua, valmistautua lähenevään jouluun. Jouluun, joka on rauhoittumisen ja levon aikaa...


Ja paskat. Syksy ja joulua edeltävät viikot ovat vuosi toisensa jälkeen vuoden kiireisempiä aikoja. Superkiireisiä. Syyskokous ja vuosikokous toisensa perään, toiminnansuunnittelu, budjettiraamit, henkilövalinnat ja -vaalit. Tenttisuma ja töiden viimeiset deadlinet. Joulunäytökset ja joulujuhlat, moneen kertaan ja monessa eri paikassa. Kun näistä on selvitty, on vuorossa joululahjat, -kortit ja muut muistamiset. Omalla kohdallani vielä yleensä paniikissa viime hetkellä. :) (Joululahjoista myöhemmin varmasti lisää, kuluttamisen suunnittelu ei nyt oikein sovi omalletunnolleni kun olen juuri puurtanut tunteja globalisaation haasteita käsittelevän kurssini MDG-materiaalin ja -raporttien parissa...)

Tästä kaikesta huolimatta nautin syksyn ja alkutalven kiireistä. On tosi kiitollista saattaa töitä päätökseen ja tosi motivoivaa suunnitella tulevan vuoden juttuja. Joulujuhlat, näytökset ja konsertit ovat vuoden kohokohtia, oikeasti ihania ja tunnelmallisia takahuoneessa vallitsevasta kaaoksesta huolimatta. Eikä joululoma oikeasti tuntuisi miltään jos ei ensin joutuisi kunnolla punnertamaan tenttikirja- ja työvuoren parissa.

Sitä paitsi jotenkin tuntuu että stressinsietokykyni on viime vuosina kehittynyt. Vaikka elämässäni ei ole varmasti koskaan aikaisemmin ollut näin paljoa tapahtumia, muutoksia ja uusia haasteita kerralla, en muista vuosiin olleeni näin stressitön. Oikeasti, olen ihan oudon zen. Jotenkin sitä vaan on sellainen olo että kaikki hoituu, mitäpä sitä turhaa stressaamaan...:) Osansa on varmaan silläkin, että vaikka rautoja on paljon tulessa, on tehtävänä oikeastaan vaan mielenkiintoisia juttuja. Omia juttuja. Itse itselleni kasaamia jne.


Tänään iltapäiväni täyttää iteasiassa harvinaisen mukava tekeminen: menen kummi- ja sukulaislasteni kanssa katsomaan Niko-lentäjän poika -leffaa! ;)

Ei kommentteja: