tiistai 12. toukokuuta 2009

Hei hei, mitä kuuluu?

Kuukausi on ehtinyt vaihtua, viikot vieriä ja paljon tapahtua... Kesä tulee kovaa vauhtia, välillä on tarjennut ulkona jo ilman takkia ja puissa vihertää. Loman lähestyminen tarkoittaa aina kiireen tiivistymistä. Viime viikkoina minua ovat pitäneet kiireisenä:

- kotikirppari. Kaappien ja kenkäkokoelman tyhjennys ja perkaaminen on ollut ikuisuusprojekti, joka sai päätöksen pari viikkoa sitten järjestämälläni kotikirppiksellä. Keräsin kaappien, hyllyjen ja kellarikomeroiden kätköistä vähälle käytölle jääneet vaatteet, kengät, laukut, korjut ja kirjat IKEA:n jättikasseihin ja kutsuin kaverit parissa erässä kylään. Tavara löysi hienosti uusia iloisia omistajia ja kaupan päälle sai vielä hyvä mielen: mukavan kokoisesta saldosta lahjoitin 10% Amnestylle. Kuten eräs kirppiskavereistani huudahti: kierrättäminen on kivaa! :)

- vappu. Sää suosi, seura oli mukavaa ja ruoka hyvää. Vappuaatto alkoi sushi- ja skumppalounaalla ja iltaa jatkettiin aurinkoisilla jokilaivoilla. Vapun päivä kului tietysti perinteisesti Vartiovuorenmäen vappupiknikillä.
Vappupäivän starttikattaus. Emännän valmistelupuuhissa kuvasi ystäväni Elina.

- opiskelut. Vaihtojakso Ruotsissa lähenee loppuaan ja parin viikon pääästä matkaan vielä Linköpingiin suorittamaan viimeiset tentit suullisesti ja kirjallisesti. Kestävän kehityksen kurssikokonaisuus on ollut mielestäni onnistunut; innostava ja monipuolinen. Se on antanut kutakuinkin sen, mitä lähdin hakemaankin. Ruotsin kieleni ei edelleenkään ole ihan niin sujuva kuin toivoisin, mutta on se kyllä petraantunut ja ainakin puhumisen kynnys on madaltunut.
Vaihto-opiskelija ihmettelee Linköpingin Stora Torgetilla. Kuvan otti visiitillä käynyt ystäväni Saara.

Suomen päässä sain niin ikään kestävän kehityksen opintokokonaisuuteni kurssiosuuden viime viikolla pakettiin. Sen jälkeen olenkin pakertanut lähes pelkästään pakollisten, ensimmäisiltä vuosilta rästiin jääneiden, matematiikan kurssien kanssa (joka päivä kuusi tuntia!). Ensi viikolla on edessä tenttiviikko ja tekemistä riittää.

Matka Linköpingistä Åboon käy yleensä Tukholman kautta. Tässä turisti poseeraa Kungliga slottetin portin edessä.

- valtuustotyöskentely. Tähän väliin on jo ehtinyt kaksikin valtuuston kokousta. 20.4. kokouksessa keskustelimme valtuustokauden strategisista ohjelmista. Niistä varmaankin jossain vaiheessa tarkemmin, mutta itse olin luontevasti mukana asukkaiden hyvinvointi-ohjelmaa käsitelleessä työryhmässä. Pyrin puheenvuoroissani tuomaan esille liikunnan, urheilun ja seuratyön ennaltaehkäisevää merkitystä, sekä myös nuorten osallisuutta heitä itseään koskevassa päätöksenteossa (esimerkiksi nuorisovaltuuston kautta, tästäkin varmasti myöhemmin enemmän). Eilisen kokouksen esityslista oli lyhyt, mutta kokous venyi kuitenkin yli yhdeksään. Keskustelua herätti etenkin toiminnan ja talouden seurantaraportti - kysymykset, kommentit ja huolenilmaukset liittyvät tietenkin säästötoimenpiteisiin ja etenkin henkilökunnan lomautuksiin. Helppoja päätöksiä ei tässä tilanteessa ole. Itseäni kiinnosti muun muassa se, miten talkoovapaiden ja lomautusten rinnastamisesta on viestitty henkilökunnalle. Lomautushan ei koske henkilöitä, jotka hakevat kahden viikon talkoovapaata omaehtoisesti. Kokouksessa valtuusto myös hyväksyi TYS Ikituurin kaavan, joten Nummenrannan viereen tullee uusi 12-kerroksinen maamerkki opiskelija-asunnoille. Erityisen ilahduttavaa on, että TYS Ikituurin asunnot tullaan lämmittämään maalämmöllä.

- lautakunnan puheenjohtajuus. Kuun vaihteessa pidimme liikuntatoimen strategiaseminaarin, jossa työstimme lautakunnan ja virkamiesten voimin suuntaviivoja alkaneelle kaudellemme. Päivät olivat paitsi antoisia, tehokkaita ja mielenkiintoisia - myös hauskoja! Meillä on hyvä porukka ja hyvä yhteishenki - töitä on mukava tehdä. Ilmapiiri oli sellainen, että ajatuksia saatiin tuuletettua kunnolla ja hallintokunnan toimintoihin saatiin paljon uusia näkökulmia. Viime viikolla lautakunnan pj:n pesti vei jälleen myös edustustehtäviin, sain nimittäin olla mukana Salibandyn U19 MM-kisoissa täällä Turussa. Keskiviikkona pidin avajaisseremoniassa puheen Turun kaupungin puolesta, perjantaina isännöin kaupungin vastaanottoa kaupungitalolla yhdessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randellin kanssa ja sunnuntaina olimme vielä seuraamassa finaaliottelua. Valitettavasti Suomi menetti MM-kullan Ruotsille (3-8), mutta hopea ei oo häpeä ja hienot kisat yhtäkaikki. Tämän päiväisessä liikuntalautakunnan kokouksessa keskustelimme lukuisten rutiiniasioiden lisäksi jälleen säästötötoimenpiteistä ja lisätalousarvion täytäntöönpanosta. Liikuntalautakunnan jäseniin voi muuten tutustua uudessa TURKU liikkeelle lehdessä sivulla 4. Puheenjohtajan palsta taasten löytyy heti ensimmäiseltä sivulta. :)

- muut luottamustoimet. Turun Riennon kevätkokous lähestyy ja sen myötä myös sääntömuutoksemme valmistelu alkaa olla loppusuoralla. Lajijaostojen välinen yhteistyö on hyvää ja uskon että uusi organisaatiomalli tuo jaostoja lähemmäksi toisiaan vaikka toiminta eriytetäänkin nyt eri yhdistysten alle. Prosessi on ollut pitkä, mutta olen varma että se tuo mukanaan hyviä asioita ja tulevaisuuteen tähtäävää kehitystä! Kuukauteen on mahtunut myös mm. Voimisteluliiton työryhmän, Kokoomuksen aluejärjestön hallituksen, ja Nuoren Suomen hallituksen kokoukset. Torstaina vuorossa on SLU:n kv-valiokunta ja viikonloppuna Liikunnan ja urheilun nuorisokomitea.

- jooga. Innostuin uudestaan lukioaikaisesta harrastuksesta. Aikaisemmin olen ollut vannoutunut astangajoogan ystävä, mutta nyt olen jäänyt koukkuun sen lämpö-versioon: lähes 40 asteen huonessa tehtävään vinyasa-joogaan.

Ei kommentteja: