maanantai 18. toukokuuta 2009

Tenttiviikko vie voimat (ja rahat)

Tenttiviikko kyllä lamauttaa onnistuneesti kaiken muun, varsinkin sosiaalisen, elämän. Kevään kovin pänttäysurakka alkoi tänään kun suoritin tenttiviikon ekan kuulusteluni. Edessä vielä neljä ja lisäksi yksi laaja loppuraportti. Ensi viikolla pyörähdän Ruotsissa tekemässä vaihtojaksoni viimeiset tentit, sitten saa kesä alkaa!

Tänään rustasin tenttisalissa vastauksia kysymyksiin uusiutuvasta energiasta ja kansalaisjärjestöjen (NGOs) muuttuvasta roolista globaalissa yhteiskunnassa. Huomenna vuorossa on taloussosiologiaa matkailun näkökulmasta. Perjantaina odottaisi peräti kaksi tilastomatematiikan tenttiä - onneksi välissä on helatorstai! Sitten Ruotsiin vastailemaan kestävän kehityksen kysymyksiin, kirjallisesti ja suullisesti.

Linköpingin tenttien vuoksi olen estynyt osallistumaan ensi keskiviikkona järjestettävään seurafoorumiin. Alustajana siellä on Juhani Tamminen, agendalla ajankohtaisten asioiden lisäksi myös uuden seuraparlamentin valitseminen. Foorumin jälkeen ministeri Stefan Wallin saapuu tilaisuuteen julkistamaan alueemme seurat, joille on myönnetty suoraa seuratukea. Oma seuramme on ehdokkaiden listalla ja voitte uskoa että toivoisin olevani paikalla kuulemassa miten meidän kävi!


PS. Tentteihin lukuun liittyen vielä pieni nyanssi kirjaston säännöistä. Kauppakorkean kirjastosta saa lainata yöksi lukusalikappaleita kirjaston sulkemisaikaan. Palautus on sitten seuraavana aamuna kirjaston auetessa. Kurssikirjoja on yleisesti melko huonosti saatavilla, joten yönylilainaaminen lienee kohtuu yleistä... ja ilmeisesti palauttaminen on joskus aiheuttanut ongelmia.

Koska huomiseen tenttiini ei ollut kirjoja enää saatavilla ja varauslistakin oli jo melko pitkä, lainasin tenttikirjojeni lukusalikappaleet viikonlopuksi. Kun aamulla iskin kirjat palautustiskiin klo 9.09 (tai jotain) iski tiskin takana oleva neiti takaisin 90 euron myöhästymismaksun, 30€/kirja! Siis 90 euroa 9 minuutista?!

Ja tämä siitäkin huolimatta, että toisinaan kirjasto (ainakin kuulemani mukaan) avaa itsekin ovensa aamuisin jokusen minuutin myöhässä. Minä en saanut ymmärrystä ja jouduin laahustamaan lukusaliin melken satasen köyhempänä opiskelijana. Kyllä harmitti! Ymmärrän toki että samat säännöt kaikille jne jne... mutta hei kuitenkin! Kirjastoneidin mukaan kyse on ylioppilaskunnan asettamasta ehdottomasta säännöstä.

Pienestä ajasta aika iso summa kun kukaan ei edes ollut ko. kirjoja venailemassa.... Ehkäpä elämäni kalleimmat minuutit! (tai ei ehkä sittenkään - en suosittele myöskään suomalaisen mokkulan käyttämistä ulkomailla, edes kokeilumielessä!) Myöhästymismaksusta oli kyllä ollut lappu hyllyn seinällä, tiskin takaa huomautettiin, mutta ei pistänyt silmääni. Tietämätön kun olen ja vielä blondi. Huoh.

Ei kommentteja: