keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kalenteri täyttyy

Tiedättekö sen ihmistyypin, joka rakastaa listoja? Tunnustan kuuluvani heihin: jäsennän mielelläni asiat järjestykseen ja pidän listojen kokoamisesta. Tiedättehän: ostoslista, lukemattomien kirjojen lista, vieraslista ja tietenkin todo-lista. Lista paikoista, joissa haluaisin käydä ja lista kursseista, jotka vielä on suorittamatta. Ja niin edelleen.

Taustalla on tietenkin se, miten tekemättömiin töihin on helpompi käydä kiinni, kun hommien jälkeen saa palkita itsensä vetämällä kyseisen kohdan listalta yli. Jo vuosia olen kalenterini takakanteen listannut kyseiselle vuodelle velvollisuuksia, luottamustoimia, töitä, tehtäviä ja tavoitteita. Toiset säilyvät vuodesta toiseen, toiset jäävät pois ja aina tulee lisää. Kivaa.

Ja vaikka en pidäkään siitä, että vuodenaikojen vaihtuminen katsotaan kalenterista; omalta osaltani syyskausi alkaa virallisesti tulevana maanantaina. Arki koittaa vauhdikkaasti lukukauden ja valtuustokauden startatessa samana päivänä. Syksyn osalta kalenteri on täyttynyt kiitettävää vauhtia ja samalla on toki tullut päivitettyä ne takakannen listat... Tänä syksynä minut pitää kiireisenä:

- opiskelu. Syksyn aikana on tarkoitus saada gradu ja useampi syventävä kurssi pulkkaan. Valmistuminen häämöttää jossain kohtaa ensi vuonna.

- kaupunginvaltuusto. Valtuusto palaa kesätauolta synkkien tulevaisuudenkuvien pariin. Arviot talouden kehittymisestä eivät näytä lupaavilta ja luvassa on ainoastaan niukkuuden jakamista; vaikeita ja ikäviä päätöksiä. Valtuustotyöskentelyssä täytyy nyt osata priorisoida ja pitää näkökulma tarpeeksi pitkällä tähtäimellä.

- liikuntalautakunta. Lautakuntamme kanssa olemme palanneet jo työn ääreen ensimmäisen kokouksen ja talousseminaarin merkeissä viime viikolla. Työn alla ovat luonnollisestikin ensi vuoden budjetti ja tuleva talousarvio, sekä syksyn aikana valmistuva strategia.

- seuratyö. Turun Riennon sääntömuutosprosessi alkaa olla lopuillaan ja syksyn aikana pääsemme vihdoin tositoimiin uudessa organisaatiorakenteessa.

- muut luottamustoimet. Kokousaikataulu pysyy kiireisenä edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi
  • TYY:n edustajiston
  • Kokoomuksen aluejärjestön hallituksen,
  • Oy Turkuhallin hallituksen,
  • Nuoren Suomen hallituksen,
  • SLU:n kv-valiokunnan,
  • Suomen Voimisteluliiton hallituksen ja
  • Liikunnan ja urheilun nuorisokomitean
säännöllisen kokousrytmin ansiosta.
(
See, taas lista!)

- voimistelu. Turun Riennon voimistelujaosto muuttuu syksyn aikana Turun Riennon Voimistelu ry:ksi ja jatkanen uuden seuran hallituksessa. Ruohonjuuritasolla palaan takaisin itse asian pariin valmentajan roolissa. Valmennan yli 16-vuotiaiden harrastejoukkuetta 2-3 kertaa viikossa ja olen tästä uudesta lisästä syksyn listaani erityisen innoissani! :) Voimistelu työllistää toki muissakin rooleissa: vedän nuorten harrastevoimistelua Suomen Voimisteluliitto Svolissa ko. työryhmän puheenjohtajana. Alueellisesti jatkan voimistelun toimialan työryhmässä ja sitä kautta Syömishäiriöliiton kanssa starttaamamme hienon yhteistyön parissa. Lisäksi toimitan valmentajille kerran kaudessa ilmestyvää sähköistä valmentajapostia.

- muut harrastukset. Haluan harrastaa muutakin kuin kokouksissa istumista ja siksi kalenteriin täytyy erikseen varata aikaa omalle liikunnalle! Tänä syksynä olen palannut rakkaan, ja moneksi vuodeksi unholaan jääneen, tanssiharrastuksen pariin. Tanssisalissa on aivan mahtavaa ja kyllä ne piruetitkin tässä syksyn mittaan varmaankin taas alkavat osua kohdalleen... Lisäksi syksyn harrastuslistalla jatkavat tutut jooga ja kuntosali. Myös se mukava vesijuoksu niin kauan kun säät vain sallivat! Kokousmateriaalien, -asiakirjojen ja -liitteiden lisäksi haluan harrastaa myös muuta lukemista, joten syksyn harrastuslistalle pääsee myös lukemattomien kirjojen listan lyhentäminen! (Lista lempikirjoista tulossa ;))

Harrastukset-kohdan alle kuulunee myös tämä blogin päivitys. Kuten päivitystahdista huomaa, se ei kuulu ihan prioriteettilistani kärkipäähän, mutta kerran viikossa tuntuu tahtina sopivalta. Päivittelen silloin, kun aikaa ja asiaa on.

Hmm, kaikesta päätellen Big Brotheria ei tarvitse tänäkään vuonna alkaa seuraamaan, hah!
PS. Tarkoitus on syksyn aikana saada käyttöön myös kotisivuiltani löytyvä Kalenteri-osio. Sieltä voi sitten seurata missä olen milloinkin menossa ja mitä menoja on tulossa. So stay tuned.

Ei kommentteja: