maanantai 10. elokuuta 2009

Mitä tehtäis?

Mistäköhän johtuu, että tähän aikaan vuodesta ruvetaan aina puhumaan kesän viimeisistä päivistä? Monet ovat jo palanneet työhön juu ja koulutkin tässä jo alkavat, mutta hei, tällä hetkellä käsillä oleva vuodenaika todellakin on kesä! Eikä se nyt ihan vielä lopu, ei vaikka arki jo koittaisikin ja illat vähän hämärtäisivätkin.

Koska sitkeä influenssani alkaa jo pikkuhiljaa olla ohi, pääsin viikonloppuna kunnolla nauttimaan kesäkeleistä ja kesäreleistä. Viikonlopun kesäohjelmaan kuului muun muassa:
- Kakolan kierros. Kehuttu kierros vankila-alueella osoittautui oikein mielenkiintoiseksi ja kuumalla ilmalla kivimuurien suojassa oli muutenkin mukavan vilpoisaa... Lääninvankilan kirkossa pääsimme myös kuuntelemaan, miten Key Esemble - kuoro valmistautui konserttiinsa. Kakolaan pääsee tutustumaan vielä tämän kuun loppuun asti ja sitä suosittelenkin lämpimästi. Yli sadan vuoden aikana on ehtinyt kertyä tarinoita jos jonkinlaisia, mutta kiehtovaa on myös tutkailla aluetta tulevia muutostöitä ajatellen. Edellinen kaupunginvaltuusto on noin vuosi sitten hyväksynyt alueen asemakaavan muutoksen ja alueelle tullaan rakentamaan uusi asuinalue.- kirpparilla kiertelyä. Minulla on tällä hetkellä myynnissä vanhoja vaatteita ja kenkiä omalla kirpparipaikalla. Oman myyntipisteen siivoamisen ja täydentämisen lisäksi tulee samalla kierreltyä muiden kirpparimyyjien tarjontaa... Kirppari on kivaa kierrätystä; saa kaappeihin tilaa ja kaupan päälle pientä lisätienistiä opiskelijan kesäkukkaroon.

- vesijuoksua. Olen aikaisemmin kuulunut siihen joukkoon, joka suhtautuu vesijuoksuun jokseenkin skeptisesti ("kuivalla maalla juostaan, vedessä uidaan. Piste."), mutta ilokseni olenkin löytänyt uuden lempikesälajin. Vesijuoksu on paitsi nivelille turvallista, oikeasti tehokasta liikuntaa. Samalla voi mukavasti jutella kaverin kanssa (ei onnistu muuten uidessa) ja myös rusketus on taattu. Suosittelen! Vesijuoksuvöitä saa lainaksi esimerkiksi Samppalinnan maauimalasta, oman vyön kanssa juoksentelu onnistuu toki myös luonnonvesissä.

- Paul Anka. Legendaarinen singer/songwriter veti kerrassaan hienon konsertin Turkuhallissa. Emme ystävieni kanssa oikein tienneet mitä konsertilta odottaa, mutta Paulin valtava karisma ja vahva tulkinta saivat kyllä koko kolmikkomme nauramaan, tanssimaan ja huokailemaan ihastuksesta. Epäilimme ettemme tietäisi herran biiseistä mitään, mutta toisin kävi: illan aikana kuultiin omien hittien (kuten Diana vuodelta -57, tietenkin) lisäksi mm. Nirvanan Smells Like Teen Spirit, Tomppa Jonesin She's a Lady, Bon Jovin It's My Life, sekä loppuhuipennuksena Sinatran aikaisemmin tulkitsemat My Way ja New York New York. Anka on toden totta tehtaillut hittibiisejä myös muille kuin itselleen.


- golfia. Usemman vuoden mittaiseksi venähtänyt golftaukoni katkesi 9 reijän kierrokseen aurinkoisessa Naantalissa. Golftaitoni ovat vuosien saatossa selkeästi kehittyneet itsehillinnän ja neuvojen vastaanottamisen osalta ja niinpä puolikas kierros sujui oikein hyvin ja siitä saattaa jopa tulla tapa. Oli siis kivaa!

- keskustelua. Kokoonnuimme sunnuntai-iltana liikuntalautakunnan ja peruspalvelulautakunnan yhteiseen keskustelutilaisuuteen. Aika oli lyhyt, mutta pääsimme tutustumaan toisiimme ja herättelemään keskustelua liikunnan terveysvaikutuksista, sekä hallintokuntiemme välisen yhteistyön kehittämisestä. Yhteisiä toimintoja on jo olemassa, mutta tarvetta ja tilausta varmasti löytyy hyvien mallien tehostamiselle. Tästä varmasti myöhemmin lisää.

- paikallisderby. TPS ja Inter taistelivat Kupittalla Turun jalkapalloherruudesta sunnuntaina ennätysyleisön edessä. Tällä kertaa TPS voitti paremmalla pelillään 2-0. Ottelua oli seuraamassa yli 9000 katsojaa, mahtavaa!

- terassirusketus. Kun kesäviikonloppuna säät suosivat, istutaan jokilaivalla. Niin se vaan on.

Ei kommentteja: