tiistai 23. syyskuuta 2008

Kuka kuulee nuorta?

Järyttäviä uutisia Kauhajoelta. Yksityiskohtia ei vielä tiedetä, mutta epäillään että Kauhajoen Koti- ja laitostaloudenoppilaitoksen ammuskelussa olisi kuollut useita ja loukkaantunut jopa kymmeniä.

Nettikeskusteluissa arvaillaan jo tekijää, youtubesta on jälleen löydetty materiaalia jota on yhdistetty ammuskelijaan. IRC-galleria on kuulemma jo poistanut epäillyn profiilin, vaikka poliisin lehdistötilaisuuden alkamiseenkin on vielä aikaa n. 15 minuuttia. Nettimaailma elää taas omaa elämäänsä paljon nopeammin... Auvisen tapauksessakin tekijä, tekotapa ja ase oli virtuaalimaailmassa selvillä jo pitkään ennen kun tiedotusvälineissä virallisesti päästiin edes kärryille.

Jälkipyykki kestää jälleen varmasti kauan. Hätäisimmät ovat jo ehtineet kaataa syytä äitien, aseenkantolupien, tietokonepelien, musiikin ja elokuvien niskaan. Tosiasiassa teko on jälleen murheellinen todiste siitä, miten huonosti Suomen nuoret voivat. Syyt ovat paljon syvemmällä kuin kasvatuksessa tai nettipelaamisessa. Nykymaailma ei enää ymmärrä nykynuorta.

Voitaisiinko tietynlaisella vertaisarvioinneilla ennakoida tapahtumia? Tämän päivän nuorten hädän tunnistaa parhaiten toinen nuori.

Nuorten mielenterveyspalveluihin tarvitaan isoja muutoksia ja paljon lisää huomiota. Oltaisiin kaivattu jo kauan sitten. Väkivalta on nuoren äärimmäinen hätähuuto ja suomalaisnuoret ovat jo Euroopan väkivaltaisimpia.

Nuorten hätä on saatava kuuluviin ajoissa.
Kuka kuulee nuorten ääntä?


Osanotto mahdollisten uhrien omaisille.

---------------------------------------
EDIT: Mielipidekirjoitukseni aiheesta
täällä TS 28.9.08. Kiitos kommenteista!

Ei kommentteja: