torstai 4. syyskuuta 2008

Erotiikkaa ja politiikkaa

Hohhoijaa, Kokoomusnuorten eroottisesta kalenterista on jaksettu kohista pari päivää. Mielestäni ihan hauska ja rohkea veto, mutta meniköhän vähän yli?

Ymmärrän erinomaisesti pointit siitä, että nuorten poliitikonalkujen kampanjointitempaukset vaativat räväkkyyttä päästäkseen esille ja olen ehdottomasti ennakkoluulottoman ja innovatiivisen esilletuonnin kannalla, mutta että eroottinen kalenteri?

Ainakin itse olen kokenut että nuorena naisena vaikuttamisessa uskottavuusongelma on aina ihan oikeasti esillä. Vaikka kalenteri tuo kaivattua näkyvyyttä ja keskustelua nuorten poliittisesta aktiivisuudesta, minkälaista huomiota nuorten vaikuttamistyöhön tuo pelkät ruiskukat rinnuksilla poseeraava kokoomustyttö? Mitä veikkaatte, muistaakohan joku kampanjan jälkeen yhtäkään hänen ajatustaan, vai pyöriikö kaikkien mielessä ainoastaan kyseinen otos?

Itse en ainakaan ihan välttämättä haluaisi poliittisen urani alussa tulla muistetuksi eroottisista kuvista, vuosia kun olen taistellut sen eteen, että järjestömaailmassa minusta tiedettäisiin muutakin kuin ulkonäköni, sukupuoleni ja ikäni. Tässä taistelussa Kokoomuksen kalenterista ei ollut yhtään apua, toisaalta kiitokseni siitä että kalenterissa poseeraavaat tasaisesti molempien sukupuolien edustajat. Mutta eikö tytöistäkin olisi voinut olla raikkaita, reippaita ja aktiivisuutta osoittavia kuvia niinkuin esimerkiksi kalenterissa tanssitaitojaan esittävästä Leevistä? (tosin kaikkia kalenterin kuvia en ole edes nähnyt toim. huom.)

On myös ihan totta, että ilman tämäntyyppisiä temppuja nuorten ajatuksia ei varmaankaan kuultaisi lainkaan ja kalenteriprojekti on epäilemättä ollut kaikkien mukanaolleiden mielestä hyvä kokemus. Mutta mistäpä löytyisi joku sopiva keskitie rävälle markkinoinnille? Seksihän myy aina, mutta ajaako erotiikan ja politiikan yhdistäminen oikeasti tässä tapauksessa nuorten kokoomuslaisten etua? Eivätkö kokoomusnuoret ole koskaan joutuneet uskottavuussuurennuslasin alle ja seksististen kommenttien kohteeksi, eivätkö he ole joutuneet taistelemaan sen eteen että heidät otettaisiin tosissaan? Ja otetaanko nyt?
Haluavatko nuoret oikeasti myydä itseään politiikkaan seksikkäillä kuvilla?

Kohukalanteri siis sinällään on mielestäni huippuajatus ja toteutuskin mukava. Mutta mietin: kuuluuko erotiikka politiikkaan ja kuka tästä nyt oikeasti hyötyy?

Täytyy vain toivoa että kiinnostus kalenteriin kanavoituu jossain vaiheessa kiinnostukseksi myös kuvissa esiintyvien kokoomusnuorten ajatuksia ja ideoita kohtaan. Onhan sen oikeasti ihan räväkkä idea ja toivoahan sopii, ehkäpä eroottinen kalenteri aktivoisi nuoria vaikka äänestämään ahkerammin. :)

Ei kommentteja: