torstai 11. kesäkuuta 2009

8 päivää, 8 kokousta

Nyt on meneillään pieni kokousputki:

Keskiviikko: kevätkokous
Eilen kokoustimme Turun Riennon hallituksen kanssa, jonka perään istuttiin seuran sääntömääräinen kevätkokous. Historiallisen kokouksesta teki uusien sääntöjen hyväksyminen, jonka johdosta aloitamme syyskauden uudenlaisella organisaatiorakenteella. Olen uudistuksesta kovin innoissani ja uskon että tässä on hieno paikka laajemmallekin uudistukselle seuratyössä. Toinen ilahduttava asia on seurallemme myönnetty opetusministeriön suora seuratuki, jonka ansiosta seuraamme saadaan syksystä alkaen palkattua päätoiminen toiminnanjohtaja! Hänen työtehtävänsä tulevat pääasiassa keskittymään koripalloyhdistyksen asioihin, mutta tuki on kaikin puolin upea asia koko seuralle! (Näistä aiheista lyhyt lehdistötiedote alla.)
Kokouksen jälkeen jäimme porukalla Kupittaalle keilaamaan. Tuli taas todistettua miten surkea kyseisessä lajissa olen, mutta hauskaa oli!

Torstai: parlamentti
Tänään oli uuden
seuraparlamentin ensimmäinen kokous. Istun seuraparlamentissa liikuntalautakunnan jäsenenä, mutta toiminta on sikäli tuttua, että olen aikaisemmin ollut toiminnassa mukana parlamentin varajäsenenä. Kävimme oikein hyvää ja oikeansuuntaista keskustelua seuraparlamentin toiminnan kehittämisestä. Parlamentin rooli on viimevuosina ollut hakusessa eikä tätä voimavaraa olla osattu hyödyntää tarpeeksi laajasti. Kävimmekin keskustelua siitä, mikä on seuraparlamentin tarkoitus ja rooli suhteessa kaupungin liikuntastrategiaan ja esimerkiksi liikuntalautakunnan työskentelyyn. Tuntuu, että yhteinen tahto toiminnan kehittämiseksi on kaikilla osapuolilla vahva ja olen varma että seuraparlamentin toiminta saadaan tällä kaudella lähtemään uuteen nousuun. Nyt jos koskaan! Lienee selvää, että koen itse seuratyön erittäin tärkeäksi osaksi kaupungin liikuntakenttää. Myös lautakunnan strategiatyön yhteydessä on noussut esille kolmannen sektorin tärkeys. Kokouksen jälkeen vietimme iltaa yhdessä liikuntalautakunnan ja seuraparlamentin jäsenten kanssa: ohjelmassa oli tutustumista, keskustelua ja makkaranpaistoa.

Perjantai: hallitus
Huomenna matkaan Tampereelle, jossa ensimmäisenä vuorossa on Suomen Voimisteluliitto Svolin hallituksen kokous. Hallitus valmistelee samalla mm. strategisia linjauksia seuraavan päivän toiminnansuunnittelua varten. Keskustelun alla on myös viestintää, harrastestrategiaa, arvokisaedustajien valintaa ja Olympiakomitean hankeasioita.

Lauantai: toiminnansuunnittelu
Lauantaina Svoli-viikonvaihde jatkuu koko liiton yhteisellä toiminnansuunnittelulla. Toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kaikilta Svolin alueilta kerääntyvät Varalan urheiluopistolle suunnittelemaan suuntaviivoja vuodelle 2010.

Sunnuntai: työryhmä
Viikonlopun viimeinen kokous on Svolin nuorten voimistelun työryhmän kokous. Ensimmäistä kertaa työryhmämme kokoukseen osallistuu myös nuorten toiminnan edustaja kaikilta alueilta, hieno juttu! Aiheina on esimerkiksi tanssikilpailut, alueelliset ja valtakunnalliset Svoli Showt, sekä Nuoren Suomen hankerahoituksen hakeminen.

Maanantai: valtuusto
Tulossa oikea maratonvaltuusto! Esityslista on melko pitkä ja ainakin lisätalousarvion täytäntöönpano tullee aiheuttamaan paljon pitkiä puheenvuoroja... Listalla on muitakin isoja asioita, mm. kouluverkon uudistus. Palataan niihin.

Tiistai: lautakunta
Tiistaina kokoustamme liikuntalautakunnan kanssa koko päivän. Aamusta aloitamme strategiatyöstöllä ja illalla pidämme normaalisti ryhmäkokoukset ja varsinaisen lautakunnan kokouksen. Pitkähkö esityslista sisältää mm. joitakin hankintoja ja avustuksia, sekä ensi vuoden liikuntapaikkainvestoinnit.

Keskiviikko: johtokunta
Kokousputki päättyy Turun Riennon Voimistelujaoston johtokunnan suunnittelupäivällä. Tarkoitus on paitsi suunnitella syksyn toimintaa ja pidemmän tähtäimen tavoitteita, myös viettää yhteistä aikaa rennommissa merkeissä. Siksipä johtokunta kokoontuukin mökillämme Paraisilla: suunnitelmissa on kokouksen jälkeen saunomista ja grillausta kodassa.

Ei kommentteja: