perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kevättä rinnassa ja harmitusta uimapaikoista

Voi mikä ihana auringonpaiste on ilahduttanut viime päivinä! Ihan kevätolo! Linköpingissä on ollut jo melko lämmintäkin, lenkillä käydessä juoksutakin alle riitti hyvin pelkkä toppi ja siltikin meinasi tulla kuuma. Juoksu alkaa jo pikkuhiljaa sujua, tosin nilkka vieläkin aina välillä ilmoittaa ikävällä vihlaisulla. Alkuvuoden pitkä sairastelu todellakin TUNTUU juoksukunnossa, huh. Ja kunnossa ylipäänsäkin.

Viime viikolla osallistuimme liikuntalautakunnan jäsenten ja varajäsenten voimin Turun Sanomien järjestämään kävelytestiin. Sykkeeni huitelee normaalistikin aika nopeasti korkealla, mutta olin siltikin melko hämmästynyt testin päätteeksi mitatusta korkeahkosta sykkeestäni, oliko jotain 169 peräti - siitä huolimatta että käveleskelin suht rauhallisesti. Ei siis ihan turhaan varoitella paluusta liikkumaan sairastelun jälkeen, pitkä tauko ja peruskunnon romahdus todellakin ttuntuvat kropassa pitkään! Turun Sanomat julkaisee jutun kävelytestistä ymmärtääkseni ensi viikolla Liikunta-sivuilla, olkaahan tarkkana ja bongatkaa reippaat liikuntalautakuntalaiset!

Liikuntalautakunnan kokous pidettiin 10.3. Kokouksen pöytäkirja löytyy täältä. Ajankohtainen aihe lautakuntatyöskentelyssäkin on tottakai säästötoimenpiteet, niihin palaamme varsinaisesti vasta seuraavassa kokouksessamme kaupunginvaltuuston 30.3 kokouksen jälkeen. Silloin valtuusto on lyönyt lukkoon uudet luvut hallintokunnille ja lautakunnat pääsevät käsittelemään säästötoimenpiteitä.

Liikunnan osalta viime aikoina erityisesti on puhututtanut uimahallien tilanne Turussa. Ihmetystä ovat herättänyt uutiset siitä, ettei Impivaaran uimahallia avattaisi kesän jälkeen. Tähän liittyen haluaisinkin korjata pari asiaa. Ensinnäkin, sillä että Impparia ei avata, ei ole mitään tekemistä kaupungin säästötoimenpiteiden kanssa - kyseessä on puhtaasti budjetillinen asia. Impivaaran kauan odotetun remontin piti nimittäin alkaa alkuperäisen suunnitelman mukaan jo kesäkuussa. Tästä syystä ylläpitoon ei olla luonnollisestikaan budjetoitu rahaa toukokuun jälkeen. Byrokratian rattaissa ja muista syistä johtuen remontin alku on kuitenkin valitettavasti viivästynyt loka-marraskuulle. Impivaaran avaaminen kesän jälkeen ja auki pitäminen remontin alkuun asti tarkoittaisi sitä, että liikuntatoimen olisi saatava jostain noin puoli miljoonaa euroa kattaakseen vuokra- ja henkilöstökulut. Vuokran osalta kesän jälkeen avattaessa jouduttaisiin kattamaan myös kesäkuukausien vuokrat. Myös henkilöstö jouduttaisiin palkkaamaan erikseen avaamista varten, tähänhän ei olla varauduttu. Puhutaan isosta summasta liikuntatoimen budjetissa, ja etenkin kun hallintokunnan samalla tulee osallistua säästötalkoisiin lähes samankokoisella summalla. Ymmärtänette siis miksi Impivaaran uimahallin avaaminen kesän jälkeen ei ole mahdollista - niin kovin kun mekin sen haluaisimme avata.

Uimareiden harmia on lisännyt myös Petreliuksen uimahallissa havaittu vesivaurio, jonka vuoksi uimahalli jouduttiin sulkemaan. Tavoitteena on, että uimarit pääsisivät palaamaan Petreliukseen jo syksyllä. Harmillinen tilanne sikäli, että Petrelius on erityisesti lähellä asuvien ikäihmisten suosiossa. Toivottavasti he löytävät tiensä muille uimahalleille ja liikuntapaikoille remontin ajaksi! Petreliuksen ollessa pois pelista liikuntalautakunta teki päätöksen lisätä käyttötunteja Lausteen uimahallissa.

Harmitusta uimareiden huonosta tilanteesta lievittää onneksi edes vähän se, että Impivaaran uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen Turku siirtyy uintimahdollisuuksissa Suomen parhaimmistoon. Jaksamme odottaa huonommissa olosuhteissa parisen vuotta kun tiedossa on sen jälkeen entistä paremmat ja laajemmat liikuntamahdollisuudet! Impparista tulee tosi hieno ja allaspinta-alaa on tulossa rutkasti lisää. Näihin tunnelmiin päätimme myös keskustelun seuraparlamentin kokouksessa viime viikolla, asia luonnollisesti puhututtaa seuraväkeä. :)


PS. Liikunnasta puheenollen, olen LiikUn verkkolehden maaliskuun urheilupersoona. Aamusetin välistä löytyvästä Aurasilta-liitteestä taasen voi etsiä haastatteluni päivämäärällä 28.2 (s.6-7). Näköislehteä voi selata täällä.

Ei kommentteja: