perjantai 14. syyskuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää liikuntalautakunta!


Turun liikuntalautakunta täyttää tänään 90 vuotta. Turkuun perustettiin urheilulautakunta 14.9. 1922. Juhlallisuuksia on riittänyt pitkin vuotta ja viikkoa, mutta varsinainen pääjuhla juhlitaan tänä iltana kun Kupittaan urheiluhalliin saapuu yli 500 juhlavierasta. Illan emäntänä pidän tervetuliaispuheen. Puhe on vielä ranskalaisten viivojen tasolla, mutta ajatuksena on ainakin kertoa miten hieno liikuntakaupunki Turku on! :)

Tänä aamuna saimme mitä parhaimman syntymäpäivälahjan. Palloiluhallihanke etenee nyt hankintamenettelyyn. Tämä on erittäin hyvä uutinen, sillä hankemenettely on konkreettinen askel siihen suuntaan, että halli todellakin tullaan saamaan pystyyn. Homma etenee nyt siten, että hankintamenettelyn jälkeen valitaan tulleista ehdotuksista ehdokkaat (yksi tai useampi) neuvottelumenettelyyn. Palloiluhallin tulisi sitten olla valmis elokuussa 2015.
 
Palloiluhallille on menettelyssä asetettu seuraavanlaisia kriteereitä:
-          Sijainti Kupittaalla, max 900m liikuntapalvelukeskuksesta
-          Hallin tulee täyttää kori- ja lentopallon sekä salibandyn otteluiden kansainväliset vaatimukset (pelitilojen ja katsomokapasiteetin osalta)
-          Oheistilat lipunmyyntiin, varastointiin, kahvilaan, toimistoon, lehdistölle sekä oheisharjoitteluun (!!)
-          Pysäköintiratkaisu
-          Kestävä kehitys huomioiden: joukkoliikennettä, pyöräilyä ja jalankulkua edistävä ratkaisu
-          Energiatehokas toteutus
-          Oltava valmis elokuussa 2015.

Tekisi mieli huutaa jippii! Ehkä sisällytän huudon illan puheeseeni.  Palloiluhalli on ollut koko kuluvan kauden ykköstavoite sekä minulle henkilökohtaisesti että koko liikuntalautakunnalle. On todella iso juttu nähdä asian etenevän!

Ei kommentteja: