sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Aidan ensiesiintyminen

Eilen oli jännittävä päivä. Turussa käytiin joukkuevoimistelun Länsi-Suomen aluemestaruuskilpailut, joihin osallistui myös yhdessä ystäväni Annican kanssa valmentamani yli 16-vuotiaiden joukkue nimeltä Aida. Joukkue on harjoitellut yhdessä viime syksystä ja nämä olivat ensimmäiset kisamme. Tytöt ja valmentajat ovat tyytyväisiä onnistuneeseen suoritukseen tässä vaiheessa. Kauden pääkilpailut ovat Voimistelupäivät kesäkuussa, joten ohjelman hiontaan on vielä hyvin aikaa. Vielä tarvitaan lisää tarkkuutta, terävyyttä ja erityisesti vartaloliikkeiden virtaavuutta. Tango-musiikkimme vaatii ilmekkyyttä ja intensiivisyyttä. Tekemistä vielä riittää, mutta hyvällä mallilla ollaan. Hyvä tytöt!

Aida harjoittelee kolme kertaa viikossa, johon sisältyy tunti balettia. Joukkue osallistuu kilpasarjaan (ent. harrastesarja). Joukkueessa voimistelee tällä hetkellä kuusi voimistelijaa, mukaan mahtuu vielä!

Kokoonpanossa tapahtui vielä viime hetkellä kaksi viikkoa ennen kisoja muutoksia. Iloksemme saimme naapuriseurasta lainaksi yhden voimistelijan, kun olimme alkujaan menossa kisaamaan vain neljällä tytöllä. Ohjelman viimeistely jäi vähän vähäiseksi, kun kisakokoonpanolla ehdittiin vetää vain neljät treenit... Siihen nähden suoritus oli tosi onnitunut! Kuudes tyttö saatiin mukaan kalkkiviivoilla, hänen kanssaan ruvetaan nyt opettelemaan ohjelman koreografiaa. Harjoittelun lähtökohtana olemme pyrkineet pitämään tyttöjen omia toiveita. Tavoitteellisesti, muttei turhan vakavasti. Pääasia on, että harjoittelu on kivaa ja joukkuelaiset kehittyvät, saavat onnistumisen elämyksiä. Tosi hienoa, kun tasapainot onnistuivat varmasti myös kisatilanteessa, jossa kaikkia jännitti.

Osallistuin kisoihin myös toisessa roolissa, kun avasin kilpailut Voimisteluliiton ja Turun kaupungin edustajana. Avajaispuheessani puhuin siitä, miten hieno laji joukkuevoimistelu on. Oikeasti, miten moni joukkuelaji yhdistää näin mahtavasti teknisen taidon, taiteen ja tunteen? Hieno harrastus.

Ei kommentteja: