tiistai 27. huhtikuuta 2010

Ympäristöfiksuus on uusi järkivihreys

Kokoomus on tänään julkistanut uuden ympäristökampanjansa teemalla Vihreällä on ainakin viisi miljoonaa sävyä. Ajatus on, että vihreyden tulee näkyä kaikkialla ja ympäristöfiksuutta voi toteuttaa itselleen sopivalla tavalla. Kysymys ei ole jokotai-asiasta: kaikki voivat (ja kaikkien tulisi) olla vihreitä, kysymys on sävyeroista.

Kokoomuksen ympäristömanifestin mukaan ympäristöteot perustuvat vastuulliselle markkinataloudelle. Tämän olen oppinut jo kestävää kehitystä opiskellessani. Vaikka painotuseroja löytyy, uskon että kestävän kehityksen kolmesta osa-alueesta (taloudellinen vastuu, ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu) taloudellisen vastuun kärki kulkee edellä. Ympäristövastuuta, sosiaalista vastuuta ja kulttuurista vastuuta on helpompaa ja järkevämpää toteuttaa, mikäli taloudellinen puoli on tasapainossa. Kestävän kehityksen kolmijaossa taloudellinen vastuu tarkoittaakin juuri sitä, että talous kasvaa tasaisesti. Tämä on edellytys paitsi ympäristö- ja sosiaaliselle vastuulle, myös yleensä yhteiskunnan toimivuudelle.

Ympäristöfiksuuskampanjan tiimoilta järjestetään ensi viikon lauantaina 8.5 ympäri Suomen Vihreitä Toivotalkoita. Kokoomuksen Turun Aluejärjestö järjestää silloin kirjojen vaihtotorin uudella Vähätorilla vanhan pääkirjaston edustalla. Tervetuloa klo 11-15!

Ei kommentteja: