keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Tiedote palloiluhallityöryhmältä

Tänään pidettiin liikuntapalvelukeskusessa lehdistötilaisuus Turun palloiluhallivaihtoehtoja selvittävän työryhmän toimesta. Työryhmän on liikuntalautakunnan aloitteesta nimennyt kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen. Työryhmän tarkoituksena on kartoittaa eri toteutus-, sijainti- ja rahoitusvaihtoehdot kunnolliselle sisäliikuntahallille. Tällä tavalla saadaan jotain konkreettista keskustelun pohjaa ja asiaa vietyä eteenpäin poliittiseen päätöksentekoon. Kunnollinen palloiluhalli tarvitaan kaupunkiin ehdottomasti ja mahdollisimman pian.

Vaikka en itse kyseiseen virkamiestyöryhmään kuulu, olin toki paikalla lautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa. Samalla annoin myös pari haastattelua lehdistölle ja Turku TV:lle. Lehdistötiedote alla.

Lehdistötilaisuus: ke 28.4.2010, Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus
Uusia Turun palloiluhalli-ideoita etsitään kiireesti
Turun palloiluhallivaihtoja selvittävä työryhmä etsii ideoita erilaisista toteuttamistavoista. Ideoita on jo epävirallisesti ja pyytämättä tullut yllättävän runsaasti. ”Mielestämme on tärkeää, että saamme hyviä ideoita ja vaihtoehtoja, joista voimme tarjota päättäjille parhaat ehdotukset. Tervetulleita ovat rohkeatkin toteutusideat. Haluamme antaa kaikille halukkaille mahdollisuuden kertoa ajatuksistaan”, kertoo työryhmän puheenjohtajana toimiva liikuntajohtaja Arto Sinkkonen Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta. Toteutusideoita voi esittää työryhmälle ma 17.5.
mennessä.

”Emme ole halunneet rajata ulos erilaisia vaihtoehtoja. Näemme tärkeänä, että tässä vaiheessa suhtaudutaan avoimin mielin erilaisiin ideoihin”, korostaa Sinkkonen.

Jotta hallista saadaan toimiva, aivan tyhjältä pöydältä ei lähdetä. Liikuntapalvelukeskus on työstänyt tarveselvitystä ja kuullut eri lajeja ja urheiluseuroja. ”Tarveselvityksessä on selvinnyt, että tilaa tarvitaan paitsi edustusurheiluun myös harrasteryhmille ja muihin urheilutapahtumiin. Toisaalta uusi kilpailu- ja suurtapahtumiin sekä edustusurheiluun sopiva tila vapauttaa harjoitteluaikaa muista saleista ja halleista”, kertaa liikuntapalvelukeskuksen järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku. ”Tärkeää on, että tila on muunneltavissa moneksi. On myös muistettava, että tilan suurin käyttäjäryhmä on urheiluseurat ja erityisesti sisäliikuntalajit. Tarveselvityksestä on pystytty löytämään raamit tulevalle hallille."
Palloiluhallissa tavoitellaan noin 2500 paikan katsomokapasiteettia. Tilan olisi hyvä olla muunneltavissa yhden edustusareenan (pelialue noin 800 m2) lisäksi vähintään kahdeksi harjoitustilaksi. Korkeuden tulee olla riittävä kansallisen ja kansainvälisen tason ottelutapahtumiin. Hallin pääkäytöksi on määritelty liikunta- ja urheilutoiminta ja lajeiksi kaikki sisäliikuntalajit.

Ideoiden esittäjien toivotaan ottavan kantaa paitsi itse liikuntatilaan ja katsomoon, myös liikenteelliseen saavutettavuuteen, paikoitustiloihin, sijaintiin ja sen tarjoamiin synergiaetuihin, omistukseen ja rahoitukseen sekä muuhun kuin liikuntakäyttöön. ”Mielenkiintoista on saada ajatuksia koululiikunnan ohella myös muusta päiväkäytöstä, vaikkakin on muistettava, että ensisijaisesti tavoitteena on luoda urheilu- ja liikuntatila”, tarkentaa Sinkkonen.

Vaihtoehtoja arvioidaan eri näkökulmista
Vaihtoehtoja arvioidaan esimerkiksi muunneltavuuden, saavutettavuuden, toiminnallisuuden, käyttöasteen ja urheiluun sopivuuden näkökulmasta. ”Työryhmässämme on liikuntatietämyksen ohella moniammatillista osaamista ja rahoituksen, toiminnallisuuden ja maankäytön asiantuntijoita. Pääkriteereinä ovat monipuolisuus ja toteuttamiskelpoisuus”, toteaa Sinkkonen
.
Liikuntalautakunnan tavoitteena on saada hankkeen suunnittelu käyntiin 2011 ja toteutukseen jo 2012.

Lisää aiheesta: www.turku.fi/liikunta/palloiluhallihanke.

Lisätietoja: Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen, 050 5546 200, arto.sinkkonen@turku.fi
Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku, 050 5546 214, marjaana.risku@turku.fi

Kansallisen ja seutukunnallisen vertailun mukaan Turusta puuttuu sisäpalloilujen kansallisen pääsarjatason harjoitus- ja kilpailupaikka. Myös muiden sisäliikuntatapahtumien järjestämiseen tilaa on puutteellisesti. Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen asetti asiantuntijaryhmän selvittämään palloiluhallivaihtoehtoja. Asiantuntijatyöryhmän kokoonpano: Arto Sinkkonen, liikuntapalvelukeskus (puheenjohtaja); Martti Kuitunen, tilaliikelaitos; Tuomas Heikkinen, keskushallinto; Timo Hintsanen, ympäristö- ja kaavoitusvirasto; Mikko Lehtinen, tilaliikelaitos; Kim Moisiolinna, keskushallinto; Anu Kurkilahti, Koy Kupittaan jäähalli; Marjaana Risku, liikuntapalvelukeskus (sihteeri)

Ei kommentteja: