perjantai 16. huhtikuuta 2010

Tiedote valinnasta Syömishäiriöliitto - SYLI:n puheenjohtajaksi

Tiedote
JULKAISUVAPAA HETI

Saara-Sofia Sutelasta Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n puheenjohtaja

Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n vuosikokous valitsi liiton uudeksi puheenjohtajaksi turkulaisen Saara-Sofia Sutelan.

”Koen syömishäiriöiden ennaltaehkäisyn, sekä sairastuneiden hoidon edistämisen äärimmäisen tärkeinä asioina. Liiton toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja nyt on otollinen aika lähteä mukaan toiminnan kehittämistyöhön. Syömishäiriöiden määrä on valitettavassa kasvussa ja myös sen laaja yhteiskunnallinen haaste tulee tunnustaa”, Sutela kommentoi valintaansa.

Saara-Sofia Sutelaa liiton puheenjohtajaksi ehdotti Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Yhdistyksellä on reilu vuoden mittainen kokemus yhteistyöstä Sutelan kanssa liittyen Suomen voimisteluliitto Svoli ry:n Länsi-Suomen alueen kanssa tehtävään syömishäiriöitä ennaltaehkäisevään työhön. Sutela on paneutunut yhteistyöhön koko sydämellään ja ollut itse aktiivisesti viemässä syömishäiriöasiaa eteenpäin. Lisäksi hänen laaja ja pitkäaikainen kokemuksensa yhdistystoiminnasta eri tasoilla teki vaikutuksen ja antoi vahvistusta sille, että Sutelalla on paljon annettavaa myös Syömishäiriöliitto – SYLI ry:lle. Liiton muut jäsenyhdistykset kokivat samoin ja Sutela valittiin yksimielisesti liiton puheenjohtajaksi vuosikokouksessa lauantaina 10.4. Turussa.

Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Tampereen Tyttöjen Talon johtaja Taina Karman Tampereelta, esh Marja Nieminen Naantalista sekä varajäseneksi Niko Heikka Helsingistä. Hallituksen jäseninä jatkavat varapuheenjohtaja Eija Salo-Rankila Seinäjoelta, Aimo Joensuu Alajärveltä, Paula Rekilä Oulusta ja asiantuntijajäsenenä TtM, ft. projektikoordinaattori Sirkku Mikkola Turusta, varajäsenenä jatkaa Anna-Liisa Luova Kouvolasta.

Vuonna 2004 perustettu Syömishäiriöliitto - SYLI ry on valtakunnallinen syömishäiriöön sairastuneita ja heidän läheisiään edustava järjestö, jonka tehtävänä on lisätä kokemukseen perustuvaa syömishäiriötietoutta ja -osaamista. Liiton tarkoituksena on edistää syömishäiriöön sairastuneiden hoitoa ja kuntoutusta, toimia jäsenistönsä oikeuksien valvojana, tehdä tunnetuksi edustamiensa ryhmien erityispiirteitä sekä tukea alueellisten jäsenyhdistystensä toimintaa.
Jäsenyhdistykset vastaavat paikallisesta toiminnasta, mm. läheisille ja sairastuneille suunnatusta vertaistukitoiminnasta. Jäsenyhdistyksiä on tällä hetkellä viisi:
• Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry (kotipaikka Turku)
• Etelä-Suomen syömishäiriöperheet ry (Helsinki)
• Pohjanmaan syömishäiriöperheet ry (Kokkola)
• Väli-Suomen syömishäiriöperheet ry (Tampere)
• Pohjois-Suomen syömishäiriöperheet ry (Rovaniemi)
Jäsenyhdistyksistä kahdella (Lounais-Suomen ja Etelä-Suomen yhdistykset) on työntekijät. Muut yhdistykset toimivat täysin vapaaehtoisvoimin. Jäsenyhdistyksissä on yhteensä yli 500 henkilöjäsentä.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Saara-Sofia Sutela
040 7322 542
pj@syomishairioliitto.fi

Toiminnanjohtaja Marja-Leena Laiho-Lehto
040 5585 262
marja-leena.laiho-lehto@syomishairioliitto.fi

http://www.syomishairioliitto.fi/

Ei kommentteja: