sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Sopivan vihreä ry:n onnittelupuhe

Juhlin viime viikon perjantaina valmistumistani kauppatieteiden maisteriksi. Vapaamuotoisen seurustelun lisäksi juhlissa kuultiin kolme hienoa puhetta. Isäni puhui kauniisti tyttärelleen ja ystäväni kertoivat ihanasti yhteisestä oppitiestämme. Eduskuntavaalikampanjani tukiyhdistyksen puolesta puheen piti yksi kampanjapäälliköistäni, Krista. Tässä hänen upea puheensa. Näin kauniisti ei montaa kertaa elämässä kuule itsestään puhuttavan. Kiitos ihanat!

 
Arvoisa juhlaväki, Rakas Saara, kauppatieteiden maisteri
-          meidän maisterinainen!
Päätös ja uuden alku kiteytyvät tässä illassa vahvana. Juhlahumu, ilo ja onnellisuus ovat käsin kosketeltavissa. Ilmassa on taianomaisuutta ja satua –tähtien loistetta.  Tänään sinä olet Saara juhlistamassa arvokasta saavutustasi, etappia elämässäsi. Tutkintoa, joka on osoitus pitkäjänteisestä opiskelusta, jota olet osannut juuri oikein maustein maustaa niin, että tuloksena on sinun näköisesi opintosuorite kauppatieteistä.
Maisteri-sanan alkuperäisestä latinankielen sanasta löytyy paljon sinua Saara. Magister merkitsee suurempaa, ohjaajaa ja opastajaa.  Saara, sinä olet suuri, suurempi. Nuorena 24-vuotiaana olet ottanut isoja haasteita, joita päin käyt selvin sävelin, sinnikkäästi, päämäärätietoisesti, mutta ennen kaikkea nöyränä. Pienessä paketissa on jotain niin suurta, jonka edessä aina jaksan ihastella ja pysähtyä ihmettelemään mistä kaiken energisyyden, muiden huomioimisen ja valovoimaisuuden ammennat. Suurisydämisyys ja hyvän jakaminen ovat arvokkaita ominaisuuksia, jotka sinulle ovat siirtäneet vanhempasi omalla esimerkillään ja arvomaailmallaan.
Olet ohjaaja –sanan varsinaisessa merkityksessä. Pienen ikäsi olet toiminut urheilun parissa sitä harrastaen ja aikuisena valmentajana sekä luottamustehtävissä seuroissa kuin Turun kaupungin palveluksessakin. Kuulua johonkin, yhdessä tekeminen ja esimerkin voima ovat sinulle asioita, joiden merkityksen olet itse vahvasti elänyt ja joiden puolesta puhut.
Olet edellä kävijä, opastaja. Rohkeus ja haasteisiin tarttuminen ovat sinua. Asioiden tarkastelua uusista näkökulmista ja ennakkoluulottomuus ovat vieneet sinua asioiden pariin, joista muut uneksivat. Sinä uskallat. Elät kohti unelmia unohtamatta, että tie olisi helppo ja portti leveä. On toiminnan hetkiä ja hyväksymisen hetkiä.
Tämä päivä, tämä kevät ja koko vuosi ovat Saara varmasti elämäsi tähänastisista jännittävimmät. Edessä on samalla kertaa tyhjä aukko ja unelmien täyttymys. Ota kaikki eteen tuleva merkityksellisinä kokemuksina. Nauti, viivy hetkissä, joita koet. Älä kuitenkaan unohda koskaan niitä pysyviä siteitä, jotka ovat lujittuneet aikojen saatossa.
Ajattelija Laotse on viisaasti antanut ohjeen, joka siivittäköön sinut kohti seuraavaa haastetta.
”Tiehen kuuluu kaiken pienen ja huomaamattoman kunnioittaminen. Tiedä aina oikea hetki ryhtyä tarvittaviin toimiin. Vaikka olet ampunut jousella useat kerrat, tarkkaile aina kuinka asetat nuolen ja jännität jousen. Kun vasta-alkaja tiedostaa tarpeensa, on hän lopulta älykkäämpi kuin hajamielinen taituri. Rakkauden lietsominen tuo onnea, vihan lietsominen tuhoa. Se, joka ei tunnista ongelmia jättää auki oven ja onnettomuudet tulvivat sisään. Taistelu ja riita eivät ole sama asia.”
Onnea Saara tähän hetkeen ja huomisen haasteisiin!Ei kommentteja: