torstai 27. tammikuuta 2011

Työttömille oma liikuntakortti

Liikuntalautakunta kokoontui tiistaina vuoden ensimmäiseen kokoukseen. Asialistalla oli mm. itselleni tärkeä palloiluhalliraportti. On todella hienoa, että asia nyt etenee vuosikymmenten keskustelun jälkeen. Liikuntalautakunta on heti kauden alussa nimennyt palloiluhallihankkeen ehdottomasti tärkeimmäksi liikuntapaikkarakentamisen kohteeksi ja myös itse olen asettanut henkilökohtaiseksi tavoitteekseni, että asia etenee tällä valtuustokaudella. Olen oikein toiveikas, että niin nyt myös tapahtuu.

Yhtenä asiakokonaisuutena tiistaisessa lautakunnan kokouksessa oli liikuntapalvelujen hinnastosta päättäminen. Suuria muutoksia ei ole tiedossa tälle vuodelle, lähinnä kysymys on hinnoittelujen yhtenäistämisestä esimerkiksi eri alueellisten kuntosalien kohdalla. Merkittävin uusi tuote on kuitenkin työttömille tarkoitettu liikuntakortti.

Työttömien uusi liikuntakortti oikeuttaa kaupungin tarjoamien kuntosalien ja uimahallien käyttöön. Kortin voi lunastaa itselleen puoleksi vuodeksi 25 euron hintaan. Taustalla on ajatus siitä, miten liikuntaharrastus ja terveelliset elämäntavat ovat erityisen tärkeitä silloin, kun elämässä muutoin tapahtuu mullistuksia tai yllätyksiä. Tavoitteena on tukea arjesta selviytymistä ja tuoda liikunta mielekkääksi osaksi arkea. Kaupungin päätöksentekoa ohjaavista hyvinvointiohjelmista on työikäisten osalta nostettu yhdeksi toiminnalliseksi tavoitteeksi työelämästä syrjäytyneiden ohjaaminen liikunnalliseen elämäntapaan.

Työttömille tarkoitettu liikuntakortti otetaan käyttöön ystävänpäivänä 14.2. Uskon, että se saa kaupunkilaisilta hyvän vastaanoton. Markkinoinnissa ja viestinnässä tehdään yhteistyötä sosiaali- ja terveystoimien, sekä Turun Seudun Työttömät TST ry:n kanssa. Kuulemma korttia odotetaan jo kovasti.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista! Voisitko vielä kertoa missä kaikissa paikoissa tämä liikuntakortti käy(lähinnä kuntosalit kiinnostaa minua) ja kuinka useasti viikossa ?Ja vielä kiinnostaa että mistä sen voi ostaa?

t:Taina

Saara-Sofia Sirén (o.s. Sutela) kirjoitti...

Hei Taina! Kortti käy kaikissa kaupungin ylläpitämissä uimahalleissa ja kuntosaleissa. Uimahalleista siis Lauste, Paattinen ja Petrelius (nyt kun Imppari on kiinni) ja kuntosaleista esim. Kupittaa, Imppari, Paattinen, Pansio, Peltola, Varissuo, Jäkärlä. Lisäksi Petreliuksessa ja Lasteella on sekä uimahalli, että kuntosali. Tarkemmat tiedot (esim. osoitteet) löytyy osoitteesta turku.fi/liikunta ja sieltä liikuntapaikat. Kortilla pääsee rajattomasti liikkumaan tuon 6 kuukautta ja hinta siis 25 euroa. Kortin voi ostaa ainakin Liikuntapalvelukeskuksesta Veritas-stadionilta (Kupittaalla), mutta vasta 14.2 jälkeen. Mukavia liikuntahetkiä! :) Yst.terv. Saara-Sofia

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Tämä on todella hieno kädenojennus,koska työttömillä ei sitä rahaa niin valtavasti ole..ja työttömille nimenomaan tärkeää päästä ylläpitämään fyysistä kuntoaaan ja liikkumaan kun oikein mihinkään ei sitä ylimääräistä ole.Lisää mielenvirkeyttä siis=)
Hienoa ! =))

t:Taina

Anonyymi kirjoitti...

haluaisin tietää mitä ylipäätään ajattelet työttömyydestä? :)