tiistai 4. tammikuuta 2011

Luottamusta ja luopumista

Politiikkoja on viimeaikoina kilvan kannustettu julkistamaan nk. sidonnaisuutensa. Omalta osaltani olen alusta asti avoimesti kertonut omista sidonnaisuuksistani: muun muassa työpaikoista ja eri luottamustoimista. Tiedot ovat olleet esillä tämän blogin lisäksi muun muassa kotisivuillani.

Uusi vuosi ja uudet kujeet pitää jälleen paikkansa ja vuodenvaihde toi tulleessaan muutoksia myös luottamuspaikkoihini. Kiitän uudesta luottamuksesta ja samalla luovun osin haikeinkin mielin osasta rooleistani. Vaihtuvuus on kuitenkin hyvä asia ja välillä toimintaan on pakkokin saada uutta verta. Ei ole järkeä jääräpäisesti pitää kiinni totutuista paikoista vuodesta toiseen kun jossakin vaiheessa sitä vaan on antanut sen, mitä annettavissa on. Samalla voi tuoda toisaalle sitä kaivattua uutta näkemystä.

Turun Riento ry
Luottamustoimet oman kotiseurani hallinnossa ovat olleen minulle niitä kaikkein ensimmäisiä. Mihin olenkaan ponnistanut, olen tehnyt sen seuratoiminnan kautta. Turun Riennossa minulle uskallettiin antaa luottamusta jo nuorena aktiivialoittelijana. Minulle taisi tulla viime vuonna 11 vuotta täyteen Turun Riennon Voimistelun johtokunnassa ja hallituksessa. Turun Riento ry:n puheenjohtajana olen toiminut neljä kautta ja sitä ennen yhden kauden hallituksen jäsenenä. Ensimmäisen puheenjohtajuuteni sain ollessani 19-vuotias ja tiettävästi Suomen nuorin seurajohtaja. Pääseuran puheenjohtajaksi minut nosti edeltäjäni Anders Blom.

Viime vuoden syyskokouksissa luovuin kaikista luottamuspaikoistani Turun Riennon päätöksentekoelimissä. Vuodet ovat antaneet paljon, mutta nyt on uusien tuulien aika. Riento on kuitenkin aina kotiseurani ja ponnistuslautani, jolle olen paljosta kiitollinen.

Luottamuspaikoista luopumisen jälkeen en siis enää ole liikuntalautakunnassa esteellinen käsittelemään seuraa koskevia asioita (kuten toiminta-avustukset). Valitettavasti tästä on ollut väärää tietoa liikkeellä mm. lehdistön keskuudessa.

TYYn edustajisto
Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen ehdin olla vuodesta 2009. Edustajistopaikasta luovuin nyt joulukuussa valmistumiseni myötä. Edustajistopesti antoi hyvää kokemusta ja laajensi ymmärrystäni paitsi opiskelijajärjestöjen vaikuttamistyöstä, myös yleisesti opiskelijoita lähellä olevista poliittisista kysymyksistä.

Opintoni ovat nyt siis valmiit, enkä enää toimi suoranaisesti opiskelijastatuksella. Opiskeluja jatkan kuitenkin saman tien aloittaessani ensi viikolla viestinnän perusopinnot Helsingin yliopiston avoimessa.

Kokoomus
On ollut todella ilahduttavaa, miten nopeasti olen saanut luottamusta puolueeni sisällä. Vuoden nyt vaihduttua olen ottanut vastaan parikin uutta luottamuspestiä:

Kansallisen Lastenliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajuus, Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten piirihallituksen jäsenyys, Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirivaltuuston jäsenyys ja Puoluevaltuuston varajäsenyys ovat kaikki mieleisiä ja mielenkiintoisia uusia luottamustehtäviä. Erityisesti Lastenliiton toimintaan olen innolla tutustunut puheenjohtajan pestin myötä. Lämmin kiitos luottamuksesta!


Summa summarum, tässäpä uuden vuoden alkajaisiksi tämän hetkiset toimeni:
Työ:
Kansanedustajan avustaja (Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi)
Eduskunta

Luottamustehtävät:
KUNNALLISPOLITIIKKA
- Turun kaupunginvaltuuston jäsen
- Turun liikuntalautakunnan puheenjohtaja
- Turun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan varajäsen
- Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston varajäsen
KOKOOMUS
- Kansallisen Lastenliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja
- Turun kokoomuksen valtuustoryhmän työvaliokunnan jäsen
- Kokoomuksen Turun Aluejärjestön hallituksen jäsen
- Itä-Turun Kokoomusnaisten hallituksen jäsen
- Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirivaltuuston jäsen
- Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten piirihallituksen jäsen
- Puoluevaltuuston varajäsen
MUUT LUOTTAMUSTOIMET
- Suomen Voimisteluliiton hallituksen jäsen
- Syömishäiriöliitto – SYLIn hallituksen puheenjohtaja

Muuta:
Perheyrityksemme Sutela Consulting Oy:n osakas ja hallituksen jäsen

Näiden lisäksi olen siis Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana Varsinais-Suomen vaalipiirissä. Kaikin puolin mielenkiintoinen vuosi ja etenkin kevät tulossa! Mukavaa alkanutta uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja: