keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Loppurutistus

Ennakkoäänestys päättyi eilen ja nyt viedään viimeisiä päiviä ennen varsinaista vaalipäivää sunnuntaina. Loppuun asti jaksetaan, kuten kampanjapäällikköni Ulla muistuttaa harva se päivä. :) Ja niin kyllä tehdään.

Pieni vastoinkäyminenkin kohdattiin viime päivinä, kun sunnuntaina kaikki ulkomainokseni, siis jokaikinen, hävisivät katukuvasta. Asiaa on selvitetty JCDecauxin kanssa pari päivää intensiivisten puhelinneuvotteluiden kautta; miten ihmeessä yhden ehdokkaan valomainokset voivat kadota keskellä tärkeimpiä äänestyspäiviä? No, kyseessä ilmeisesti oli jonkin sortin inhimillinen virhe ja eilen illalla julisteet oli aseteltu takaisin paikoilleen - sopivasti ennakkoäänestyspaikkojen suljettua ovensa, heh. Harmillinen juttu, mutta mitäpä tällaisille voi.


Viikon sisällä olen osallistunut kahteen erinomaiseen liikunta-aiheiseen paneeliin. Niistä ensimmäinen oli Keravan Urheilijoiden ja Keski-Uusimaa -lehden yhteinen Liikutusta 90-vuotta paneeli viime viikon torstaina. Oikein hyvää keskustelua, jonka yhteenveto löytyy täältä. Käykää tutustumassa.

Toinen paneeli oli Ilkka Kanervan liikunta-aiheinen keskustelutilaisuus maanantai-iltana. Panelisteina lisäkseni muita Kokoomuksen liikuntaehdokkaita: Satu Alanen, Merja Jämsäläinen, Eija Koskivaara, Jani Rusi, Annika Tasala ja Päivi Vastamäki. Kaikki omilla aloillaan todellisia liikunnan asiantuntijoita ja hyviä tyyppejä! Myös Juhani Tamminen oli paikalla ja osallistui tilaisuuteen omalla lennokkaalla puheenvuorollaan. Kaiken kaikkiaan hyvä ja onnistunut tilaisuus! Kuten aina näin monen panelistin tilaisuudessa, paljon jäi sanomatta ja keskustelu liikkui melko yleisellä tasolla, mutta yleisfiiliksellä olemme kaikki yhtä mieltä turkulaisen liikunnan kehittämisestä kohti todellista Sportti-Turkua (J. Tammisen termiä lainatakseni).


Huomenna osallistun lukiolaispaneeliin Turun Normaalikoulussa. Lisäksi huomisen suunnitelmissa ovat omat Toivotalkoot: menemme iltapäivästä tiimiläisteni kanssa flyereiden jaon päätteeksi luovuttamaan verta.

Perjantain, lauantain ja sunnuntain tavoitteena on saada kaikki loput esitteet jaettua yliopistoalueella, Osaava Nainen - messuilla ja kahvila Korvassa torilla. Itselläni on esitteiden kanssa ollut läpi kampanjan oikea ekologinen kriisi: en halua levittää turhaa roskaa ja suurin osa jaetuista vaaliesitteistä päätyy kuitenkin suoraan lähimpään roskikseen. Ensin ajattelin pärjätä kokonaan ilman esitteitä, mutta itseäni viisaammat saivat vakuutettua flyereiden tärkeydestä ja niinpä niitä sitten tulostettiin pienehkö määrä. Koska esitteiden turhuus vaivasi edelleen, päätimme yhteistuumin Ullan ja graafikko-Lotan kanssa painattaa esitteeseen reseptin (tai idea taisi muuten alunperin olla neuvokkaan äitini Minnan!). Näinollen vaaliesitteestä on saajallensa jotain muutakin iloa kuin hyvään ehdokkaaseen tutustuminen. :) Ja ekologista kriisiäni helpotti ajatus siitä, että ehkä reseptin ansiosta edes pieni osa esitteistä päätyy roskiksen sijasta vaikka hetkeksi jääkaapin oveen! :)

Näitä esitteitä siis jakelemme perjantaista sunnuntaihin kampuksella, messukeskuksessa ja torilla. Tarkemmat ajat löytyvät kalenteristani, tervetuloa tapaamaan, juttelemaan ja hakemaan itselle hyvän välipalapirtelön resepti! Nuorille ja liikunnallisille sopiva smoothie joka on helppo ja halpa valmistaa opiskelijan budjetilla ja kokkaustaidoilla! :)

Perjantai-iltana Kokoomuksen nuoret ehdokkaat ovat tavattavissa vaalibileissä Lynissä, tervetuloa paikalle! Sisäänpääsy on ilmainen ja sisältää tarjoilua. :)

Oma kampanjani huipentuu Open Mic ja Party - bileisiin lauantaina Åbossa. Kulttuuri-illan ajatuksena on paitsi hyvät juhlat, myös esiintymismahdollisuuden tarjoaminen turkulaisille nuorille kulttuurintekijöille. Lava on vapaa ja mikki auki klo 21.30 alkaen ja stagelle on kuka tahansa tervetullut esittämään melkeinpä mitä tahansa. :) Tervetuloa esiintymään, yleisöksi tai ihan vaan hyviin bileisiin!

Ei kommentteja: