maanantai 13. lokakuuta 2008

Kuulumisia

Vaalivauhti kiihtyy ja viimekin viikko oli aikamoista hulinaa ja pyöritystä. Vaaleihin on vajaa kaksi viikkoa, joten loppurutistus jo häämöttää...

Tiistaina osallistuin Seuraparlamentin ja LiikU:n kunnallisvaaliehdokkaille järjestämään tilaisuutteen Turkuhallilla. Keskustelun pohjana toimi Turun Kauppakorkeakoulun Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen kehitysjohtaja Olli Hietasen erittäin mielenkiintoinen alustus liikunnan merkityksestä. Näkökulmana oli turvallisuus ja liikunnan rooli ongelmien ennaltaehkäisyssä. Keskustelu oli harvinaisen vilkasta ja rikasta, eikä kenellekään paikalla olleelle varmasti jäänyt epäselväksi liikunnan tärkeys: ei ainoastaan terveyttä edistävänä, vaan myös sosiaalisesti ja yhteisöllisesti merkittävänä asiana. Turun Sanomien juttu tilaisuudesta löytyy täältä. Keskustelun jälkeen osallistujat pääsivät seuraamaan TPS-Tappara matsia hallin puolelle. Todella harmittavaa ettei yleisö päässyt poistumaan pelistä hymysuin, tappio nimittäin tuli. TPS on vaikeassa tilanteessa monestakin näkökulmasta... jonkilaista alisuorittamista ja lukkoutumista lienee jo ilmassa: pää, jalat ja kädet pelaajilla jotenkin jäässä? Maalinteko takkuilee ja erityisesti ylivoimatilanteita ei osata hyödyntää juurikaan mitenkään. Maalit ratkaisevat, eikä niitä ilman laukauksia tule.

Keskiviikkoilta sujui niinikään keskustelutilaisuudessa, tällä kertaa omassani. Puhujavierainani Börsissä olivat kansanedustaja Petteri Orpo, sekä luokanopettaja Liisa Suopanki. Illan aiheena jutustelimme nuorten aktivoinnista ja vaikutusmahdollisuuksista. Oikein hyvää keskustelua ja mukava porukka! Yhteisymmärryksessä julistimme nuorten kuulemisen tärkeyttä: tarvitaan aitoja vaikuttamisen paikkoja. Yhteisöllisyyttä ja osallistamista... oikeita mahdollisuuksia! Näistä voisin puhua loputtomiin. :)

Torstai-iltapäivällä kävin Turku tv:n Into!-ohjelman haastateltavana. Aiheena oli netin käyttö vaalikampanjoinnissa, jonkin verran sivuttiin myös mm. nuorten äänestysinnokkuutta (tai sen puutetta). Juttu tulee ulos tulevana torstaina 9.10 klo 19, uusintoina viikonloppuna.

Perjantaina pyörähdin koululla tekemässä opintosuunnitelmaa kohta alkavaa uutta kestävän kehityksen opintokokonaisuutta varten. Kyseessä on kauppakorkeakoulun ja yliopiston yhteinen uudenlainen kurssikokeilu, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden poikkitieteellistä keskustelua tulevaisuudessa yhä tärkeämmistä aiheista. Erittäin mielenkiintoisia kursseja! Suoritan samalla myös kauppakorkeakoulun vastuullisen liiketoiminnan opintokokonaisuutta, joten tulevina jaksoina saankin puurtaa erityisen paljon itselleni mielekkäiden aiheiden parissa. :)

Viikonloppu alkoi perjantaina Turun Riennon Voimistelujaoston 100-vuotisjuhlallisuuksilla. Vastaanotolle ja juhlanäytökseen Sigyn saliin ilmaantui ilahduttava määrä voimistelun ystäviä ja juhlaväkeä. Juonsin näytöksen päälläni hallituksen edustusasu vuodelta 1986 - ihanat puhvihihat! :) Juhlapäivään kuului toki myös palkitsemisia ja muistamisia: puheenjohtajan työn iloja! Kiittäminen ja palkitseminen on erityisen tärkeää seuratyössä, joka toimii täysin vapaaehtoispohjalta. Ilman upeita, aktiivisia toimijoita seuratoiminnan pyörittäminen ei ole mahdollista. Eikä koko seuratoimintaa edes olisi! Myös yhteistyö on etenkin tämän päivän seuratyössä elintärkeää: liikuntaseuroja ei tule nähdä toisiaan vastaan kilpailevina, vaan yhdessä kilpailemassa toiminnan haasteita vastaan. Turussa ainakin voimisteluseuroilla on poikkeuksellisen hyvää yhteistyötä, eikä perjantainen näytöskään olisi ollut toteutettavissa ilman naapuriseurojamme. Turun Riennon Voimistelujaosto pyysi lähimpiä ystäväseuroja muistamaan 100-vuotisjuhlaa perinteisten lahjojen sijaan esitysohjelmilla, joista näytös koottiin.

Näytöksen jälkeen ilta jatkui Kiitos-juhlalla ja -illallisella. Iltaohjelma oli luonnollisesti osa 100-vuotisjuhlallisuuksia, mutta kutsuttuina olivat ennen kaikkea kaikki ne vapaaehtoiset, jotka olivat mukana auttamassa kevään aluekilpailuiden järjestämisessä. Rientolaiset järjestivät huhtikuussa talkoovoimin joukkuevoimistelun aluemestaruuskilpailut, sekä lasten voimistelun Asema-tapahtuman Kupittaan urheiluhallissa. Yli 1000 voimistelijaa, satoja katsojia ja kymmeniä vapaaehtoisia. Itse häärin tuolloin kilpailun johtajana ja kisajärjestelyjen kapellimestarina ja tässä roolissa sain myös Kiitos-juhlassa vihdoin kasvotusten kiittää vapaaehtoisia heidän panoksistaan suuritöisen, mutta palkitsevan kisaviikonlopun järjestämisessä. Mukava juhla kaikin puolin!

Juhlahumun jälkeen launataiaamu alkoi pirteästi jumppailun muodossa. Kampanjani tiimoilta salillamme Uudenmaankadulla olivat ovet avoinna ja kaupunkilaiset pääsivät kokeilemaan huippuohjaajien tunteja ilmaiseksi. Elixian ohjaaja Janina veti heti aamutuimaan sellaisen stepin, että muistelin parin vuoden takaista maratonjuoksuani vähemmän rankkana kokemuksena...:) Tanssiharrastustani palauttelin mieleen tanssiopemme Mintun showtanssitunnilla ja jumppapäivän huipensi äitini Minnan ohjaama näytetunti Method Putkisto pilateksesta. Ihania erilaisia tunteja, mahtava alku viikonlopulle! Ja lihakset ovat vieläkin kipeinä... :)

Eilen illalla pääsin tosi pitkästä aikaa seuraamaan koripallopeliä. Turun Riento aloitti kautensa naisten 1 divisioonan matsilla TuRi-Honka, jonka yhteydessä koripallojaostolle luovutettiin Nuoren Suomen sinetti osoituksena laadukkaasta lasten ja nuorten toiminnasta! Upeaa! Samassa yhteydessä jaoimme pääseuran puolesta vuoden urheilija - ja vuoden valmentaja palkinnot, sekä muistimme jaoston tänä vuonna 50 vuotta täyttäviä toimijoita seuran viirillä. Vuoden 2007 urheilijana palkittiin tällä kertaa Turun Riennon koripallojaoston koko A-tyttöjen joukkue ja vuoden valmentajana heidän valmentajansa Jussi Räikkä.

Kotiin ajellessa hätkähdytti nähdä oma naamani metrin korkuisena valotauluna. Ulkomainokset olivat ilmestyneet katukuvaan... :)


Nyt siis uusi viikko ja uudet kuviot. Huomenna suuntaan Helsinkiin Presidentin vastaanotolle. Ja vaalityö jatkuu... ylihuomenna alkaa ennakkoäänestys!

Ei kommentteja: