sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Sani sairastaa (ja moni muukin eläin tarvitsee hoitoa!)

Perheemme koira, Parson Russelin terrieri Sani, on kipeä. Sani vietiin alkuviikosta eläinlääkäriin hampaiden puhdistukseen ja samalla oli tarkoitus tarkistaa kehosta löytyviä muutamia rasvapatteja. Yhdestä nisästä ja jalasta löytyi kasvaimet ja loppujen lopuksi ne ja kaksi rasvapattia leikattiin pois. Neljä isohkoa leikkaushaavaa pienessä koira-reppanassa. Myöhemmin yksi haavoista aukesi ja Sani jouduttiin nukuttamaan ja haava tikkaamaan uudelleen.

Sani ei ole koskaan oikeastaan sairastanut, eläinlääkärillä on koko Santun elinaikana käyty lähinnä tarkastuksissa. Siksi onkin niin sydäntä särkevää katsoa, miten rakas hauva on nukutuksen ja leikkausten jäljiltä ihan pyörällä päästään, jalat ei oikein kanna ja kävely on hoipertelevaista kuin vastasyntyneellä bambilla. Päällä Sanilla on kokovartaloverkkopuku suojaamassa haavoija ja päässä pönttö estämässä niiden nuolemisen. Voih. Onneks koira alkaa jo pikkuhiljaa palata omaksi iloiseksi itsekseen. Kasvaimet ja rasvapatit on poistettu, Sani paranee ja tokenee ja loikkii kohta taas elämänsä voimissa. Koko perhe hoivaa ja passaa toipilasta kuin sairasta ihmislasta. :)

Laivakoira Sani

Kaikilla ei käy yhtä hyvin. Hoitoa vaille tai ilman omistajaa jääneet, viranomaisten haltuunottaneet ja luonnonvaraisetkin (rauhoitetut) hoitoa tarvitsevat eläimet päätyvät Turussa usein Turun Eläinhoitolaan. Suomen ainoa kunnallinen eläinhoitola! Joka on aivan tolkuttoman huonossa kunnossa ja aivan liian pieni.

Turkuun on suunnitteilla uusi eläinten hoitokeskus. On ollut jo melko kauan; asia on menossa valtuuston käsittelyyn nyt kolmatta kertaa. Uudesta elänhoitolasta tulee saada myönteinen päätös nopeasti, sellainen oikeasti tarvitaan! Ja sellainen on jo aikaisemmin luvattu.


Miksei tästä kysytty vaalikoneissa?

"Turkuun tarvitaan uusi eläinten hoitokeskus" EHDOTTOMASTI SAMAA MIELTÄ!

Ja sata huutomerkkiä päälle!!!

Aiheesta päivän Turun Sanomissa otsikolla "Ahdastahan siellä oli".

Ei kommentteja: